ПРАЗНИЧНИ РЕПЕРТОАР ДЕЧЈЕГ ПОЗОРИШТА „ЛАНЕ”

  •  НА СЦЕНИ  СВАКЕ НЕДЕЉЕ 
  • Премијера новог   драмског остварења  „Милион осмеха за Деда Мраза” 18 децембра

 

Кикиндски малишани већ су навикли да их сваког  последњег месеца у години ансамбл Дечјег позоришта „Лане” обрадује новогодишњим репертоаром. Такоће бити и  овог децембра.  Сваке недеље  играће се по једна представа.

Празнични репертоар отворен је у недељу,  када је ансамбл одиграо малишанима добро познату представу „Лажно писмо за Деда Мраза”. Уједно, недеља је била прилика за свечано отварање зимске баште у Дечјем позоришту. Поред многобројних малишана,овом догађају су, сем њихових родитеља,  присуствовали и представници Градске управе.

Ансамбл најављује и нову празничну представу „Милион осмеха за Деда Мраза, ” чијa се премијера очекује 18. децембра у 17 часова. Представу је, према тексту Оливере Јелкић, режирала Гордана Раушки, а како је објаснио Александар Малетин, директор овог позоришта, ради се о веома интересантном драмском остварењу, који ће сигурно изазвати емоције публике.

Не желим да откривам детаље, али у питању је дирљива прича. Представа прати настојања Баке Мраз и добре виле да помогну болесном Деда Мразу. Њима у томе помаже и Јелко, који такође има проблем јер је он у ствари новогодишења јелка која никад није била окићена – открио је Малетин и додао да је расплeт врло занимљив и неочекиван.

Улоге у представи тумаче Александра Станкић, Гордана Раушки, Милан Вујић и Александра Малетин. За музику је била задужена Светлана Милић, а за сценографију Милан Вујић.


  ДВЕ НАГРАДЕ

Амсамбл Дечјег позоришта „Лане” недавно се, са вредним признањима,  вратио из Новог Бечеја. Н тамошњем  Фестивалу комедије „Јован Кнежевић Цаца” освојене  су  две награде: за најбољу сценографију, која је припала Милану Вујићу, док је млада глумица Ивана Варађанин  награђена за најбољу женску улогу. Још један доказ о кавлитету овог ансамбла.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *