ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ „ТА СЕ ПЕСМА ЉУБАВ ЗОВЕ“

  • МАЛИ ПЕВАЛИ „КО ВЕЛИКИ“
  • На фестивалу наступила деца из шест земаља. Гран-при освојила Бојана Срдановић из Новог Сада

 

Интернационални фестивал музике за децу организован је осми пут. И ове године испунио је ишчекивања суграђана који су младе певачке наде бодрили аплаузима. Деца из Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе и Србије певала су стихове дечјих писаца преточених у песме уз пратњу чланова хора „Чуперак“, на челу са директорком фестивала Светланом Милић који су заједно са њима били на сцени Народног позоришта.

У жирију су били Драгана Михајловић Бокан, Ладо Леш и Тоде Николетић, а одлука је донета једногласно. Гран-при, као најбоља од најбољих, освојила је Бојана Срдановић. Деветогодишња Новосађанка певала је песму „Да љубав кружи“ по тексту Тоде Николетића и музици Ладе Леша.

Бојана Срдановић

Волим да певам и није ми први пут да учествујем на фестивалу, први пут сам у Кикинди. Имала сам само позитивну трему и успела сам да победим – рекла је Бојана.

Од првог фестивала додељује се и Награда за животно дело. До сада су је добили Миња Субота, Јован Адамов, Љубивоје Ршумовић, Пеђолино и други. Награда је ове године додељене дечјем писцу Тодеу Николетићу.

Када добијете награду важно је од кога је. Овај фестивал један је од најцењенијих у земљи, тако да ми је драго што сам се нашао у друштву великана који су је добили пре мене – изјавио је Николетић.

Миња Субота и ове године био је у улози водитеља и ту да разгали младе певаче када дође ред на њих.

Поред Светлане Милић која сваке године организује све бољи и већи фестивал, ту је и Град Кикинда који помаже. Интернационални фестивал прави је празник дечје музике и треба га неговати још дуго – казао је Миња Субота.

Светлана Милић, директорка фестивала похвалила је учеснике, али и своје чланове хора „Чуперак“.

Свих 17 учесника су били добри, али неко мора бити најбољи. Све честитке и мојим „Чуперцима“ који су се потрудили да вече буде незаборавно – истакла је Светлана Милић и посебно се захвалила компанији „Зопас“ на пруженој подршци у организацији.