УСПОСТАВЉЕНА САРАДЊА ГРАДА СА „БРЕИНОБРЕИНОМ“

ВЕЖБАЊЕ УМА У РАЗВОЈУ

Програм „Бреинобреин“ намењен је деци од четири до 14 година. Помаже унапређењу свеукупне личности, способности памћења, повећање фокуса приликом учења

 

Наставни програм „Бреинобреин“ (Brainobrain) представљен је јуче директорима основих школа и Предшколске установе на састанку у Градској управи. Састанку је присуствовала и заменица градоначеника Босиљка Срдић која је оценила да је програм „Бреинобреин“ нов корак у граду који унапређује интелектуалне и животне способности деце.

Организација овог програма започела је у Кикинди крајем прошле године. Захваљујући томе, четворо деце је већ отишло на такмичење и вратило се са значајним признањима. Град је препознао значај нове методологије учења и специфичног приступа – рекла је Срдићева.

Катарина Стојановић, пр „Бреинобреин Србија“, објаснила је да је од велике важности да се што већи број деце укључи у наставни програм „Бреинобреина“.

Планирамо да организујемо и семинар који је намењен васпитно-образовном кадру основних школа и предшколских установа, а жеља нам је и да у сарадњи са Градском управом организујемо дечји фестивал крајем августа – рекла је Стојановићева.

„Бреинобреин“ малишанима помаже у унапређењу њихове свеукупне личности, способности памћења, повећање фокуса приликом учења. Циљ програма је да свако дете у потпуности искористи своје капацитете, а то се постиже активацијом обе стране мозга истовремено.

У оквиру програма ради се и аритметика уз помоћ абакуса, уз коришћење ВАК методе, којом се остварује комбинација фактора вида, слуха и додира, што резултира оснаживању процеса меморије. Велику пажњу програм посвећује психолошком развоју детета.

Програм је намењен деци од четири до 14 година, јер је то период када се дечји мозак највише развија.


НАГРАДЕ СА ТАКМИЧЕЊА

Деца из Кикинде: Зорана Мечкић, Марко Гламочанин, Зоран Зорић и Михајло Аћимовић учествовала су на Бреинобраин националном такмичењу и у наш град донели су пехаре и медаље. Такмичење је прошлог викенда одржано у Београду и организовано је први пут, изјавила је Маријана Бјелић.

Зорана Мечкић била је прва у нивоу који похађа, а Марко Гламочанин пети тако да су добили пехаре. Ништа лошије нису се показали ни Зоран Зарић и Михајло Аћимовић који су у Кикинду донели медаље. Било је 200 такмичара и поносна сам на наше Кикинђане – истакла је Маријана Бјелић.