УСЛОВИ У КИКИНДСКОМ ИНТЕРНАТУ ПРОГЛАШЕНИ ЗА НАЈБОЉЕ У ДРЖАВИ

  • УЧЕНИЧКИ ДОМ СА НАЈВИШИМ ОЦЕНАМА
  • Дом ученика и студената „Никола Војводић” сврстан је према укупном квалитету услуга у Прву А категорију, што није пошло за руком ниједном другом дому у Србији

 

Дом ученика средњих школа „Никола Војводић“ у Кикинди, добио је најбоље оцене Министарства просвете науке и технолошког развоја и проглашен је за најбољи у Србији. Дуго очекивана категоризација домова ученика у нашој земљи је завршена, а кикиндски интернат једини је сврстан у Прву А категорију. Директор Дома ученика Љубомир Васичин каже да је ова установа добила 849 бодова од надлежних приликом оцењивања, а да је максималан број 971.

Процес категоризације трајао је годину дана. Надлежно Министарство прописало је 14 оштрих критеријума и 56 подкритеријума. Важан је смештај, а акценат је ставаљан на квадратуру намењену једном ученику. Бодовани су и остали простори у којима бораве наши корисници. У Дому ученика су двокреветне и трокреветне собе, а свака има купатило. У свим просторијама је доступан интернет, имамо клуб, богату библиотеку, трим кабинет са теретаном, компјутерски кабинет, учионице за слободне и све активности које су на располагању ученицима – објаснио је Васичин.

Дом ученика „Никола Војводић” отворен је пре непуних шест година. У овом моменту има 107 средњошколаца и 52 студената, а места има за 185 особа.

Важно је да променимо презентацију наше установе, јер до сада она није рађена на адекватан начин. Обилазићемо школе у северном Банату јер су ђаци који станују код нас деца која не живе у Кикинди. Видеоматеријал пренеће праву слику за све заинтересоване – истакао је Љубомир Васичин.

У дворишту је и мултифункционални терен за који се очекује дозвола, што ће додатно побољшати услове боравка. Дому је потребан помоћни објекат за спортске реквизите и тераса која би била летња учионица.

Пуна цена смештаја за Прву А категорију од јануара је 11.500 динара месечно. Како држава дотира средства, ђаци који станују у Кикинди плаћају 6.783, а студенти 7.803 за месечни боравак.