У ОШ „ЈОВАН ПОПОВИЋ” УСПЕШНИ НА СВИМ ПОЉИМА

Мали матуранти Основне школе „Јован Поповић” успешно су завршили своје осмогодишње образовање, а да је тако сведочи и велики број признања којима су награђени.

За ученицу генерације проглашена је Далиборка Димовић која је током шкиоловања освајала висока места на такмичењима из српског, енглеског и немачког језика.

Далиборка Димовић

Много труда и рада сам уложила, тако да и јесам очекивала да то буде награђено – рекла је Далиборка. Она је додала да планира да школовање настави у Средњој стручној школи, на смеру архитектонски техничар.

Осим ученика генерације, проглашени су и носиоци Вукове дипломе –Марко Бајкин, Мила Покрајац и Иван Стојадинов, а изабрана је и спортисткиња године Ивана Новаковић која је добитник државне медаље у пливању за освојено друго место.

Ове године, нису само осмаци бриљирали на такмичењима. Тако су ученици другог разреда – Тијана и Маријана Бадрљички, Тијана Влачић, Мина Албулов, Татјана Глишић, Тања Ињац, Сара Мајкић, Јована Радошевић, Стефан Лазић и Милош Живковић освојили вредна признања на више међународних ликовних и литерарних конкурса. Нису изостале ни медаље са републичких спортских такмичења. Тако је Срђан Михаљ на републичком такмичењу из атлетике био трећи у дисциплини скок у даљ, док је Вања Радулашки био други у дисциплини трчање на 60 метара.

Осим тога, нису изостали ни бројни успеси на такмичењима из математике, хемије, физике и биологије.

Министарство правде одобрило је ОШ „Јован Поповић” 800 хиљада динара за унапређење рада, захваљујући чему ће бити купљени пројектори за све учионице, као и четири лаптопа.

Током лета у овој основној школи у плану је и кречење више учионица.