НИКОЛА ЧУТУРИЋ ОВЕНЧАН БРОЈНИМ НАГРАДАМА

  • НОВИ КИКИНДСКИ ГЕНИЈАЛАЦ

 

Петнаестогодишњи Кикинђанин Никола Чутурић и ове године наставио је са освајањем медаља на државним такмичењима. Наиме, овај наш талентовани суграђанин који од прошле године похађа основну школу при Математичкој гимназији у Београду, постигао је изузетан резултат који одавно није постигнут, а то је освајање медаља на државним првенствима из три предмета и тиме показао своју свестраност. Жетва медаља је започета на државном првенству из физике у Шапцу где је освојио бронзану медаљу, а настављена je на државном првенству из математике у Београду освајањем још једне бронзе, те државном из информатике где је освојио сребро. Ту није био крај. На СИО (Српска информатичка олимпијада) која је изборно такмичење за репрезентацију Србије, Никола je освoјиo златну медаљу и постаo члан екипе која ће нашу земљу представљати на Информатичкој олимпијади која се одржава почетком септембра у Бугарској (Софија) и тако остварио свој сан да наступа под заставом Србије.

Никола Чутурић

За постигнуте резултате, поред Вукове дипломе, награђен je и посебном наградом Наставничког већа Математичке гимназије где се поносе његовим радом и истичу задовољство што је на неки начин наставио стопама већ прослављеног Кикинђанина Алексе Константинова који је такође похађао Математичку гимназију.

Након свих ових такмичења, Никола је са успехом и максималним бројем поена положио пријемни испит и стекао право да настави школовањe у првом разреду Мaтематичке гимназије.

Поред тога, добио је прилику да промовише своју земљу и школу на петом Купу Математичке гимназије, највећем скупу ове врсте у Европи који се одржава ових дана у Београду и где ће се окупити око 150 најталентованијих младих математичара, физичара и информатичара из тринаест земаља.

Оно што истиче да му недостаје, с обзиром на боравак у Београду, јесу свакако часови клавира и наставница Ева из ОМШ „Слободан Малбашки”, као и другари и тренери из ТК Кикинда где је тренирао тенис до одласка у Математичку гимназију, али се нада да ће се током распуста наћи мало времена и за дружење са њима.


СТИГАО НА МАТУРУ

Без обзира на бројна такмичења и обавезе, обрадовао се позиву својих другара и разредне из VIII2 одељења и са одушевљењем је успео стићи на прославу мале матуре коју је организовала кикиндска ОШ „Ђура Јакшић”, где је Никола похађао првих шест разреда школе и створио темеље за данашње напредовање, a где је свакако велики допринос дао и систематски рад учитељице Наде Поповић.