НАЈБОЉИ ОСНОВЦИ И СРЕДЊОШКОЛЦИ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

НАГРАДНО ПУТОВАЊЕ УЧЕНИЦИМА ГЕНЕРАЦИЈЕ

Наше је да им обезбедимо средину у којој ће по завршетку школовања моћи да се врате и примене стечено знање – истакао је Павле Марков. Најбољи основци иду у Орашац, средњошколци у Будимпешту

 

Градоначелник Кикинде Павле Марков уприличио је пријем за 17 најбољих ученика основних и средњих школа из Кикинде и девет села. Том приликом уручио им је ваучере за путовања које могу искористити током летњег распуста.

Кикинда је кроз своју историју изнедрила велик број квалитетних и познатих људи. Резултати које остварују ова деца и млади даје нам сигурност да ћемо и у будућности моћи да рачунамо на њих. Овакви пријеми су за нас посебно задовољство и придајемо им велик значај. Жеља нам је и да јавност упознамо са децом који су својим радом и залагањем остварили изузетне резултате и да смо ми ту да им пружимо подршку. Наше је да им обезбедимо средину у којој ће по завршетку школовања моћи да се врате и примене стечено знање – истакао је Марков.

Путовање је награда која је додељена први пут, а најбољи од најбољих су се томе веома обрадовали. Јована Родић, ђак је генерације Економско-трговинске школе и планира одлазак на факултет.

Мој циљ је Економски факултет у Новом Саду. Драго ми је што је Наставно веће мене изабрало за најбољег ђака, а иза мене су труд и рад током све четири године школовања. Никада нисам била у Будимпешти и једва чекам да одем – казала је Јована Родић.

Ученица генерације ОШ „Петар Кочић“ из Накова је Милана Тадић.

Планови су ми да упишем Средњу медицинску школу у Зрењанину. Предстоји нам распуст да се опустимо и дружимо и драго ми је што ћу путовати у Орашац – рекла је Милана.

Основци ће имати прилику да бораве у петодневној посети Орашцу, а средњошколци ће у августу отпутовати на два дана у Будимпешту.