ФИНАЛЕ КВИЗА ЗНАЊА „МОЈА КИКИНДА- ОТКРИЈМО ГДЕ ЖИВИМО“

  • НОВОКОЗАРЧАНИ НАЈСУПЕШНИЈИ
  • Екипи Основне школе „Иво Лоле Рибара“ из Новх Козараца након победе у квизу знања „Моја Кикинда-откријмо где живимо“ уручене вредне награде

 

Већина школа са територије града Кикинда учествовале су у четвртом по реду квизу знања „Моја Кикинда-откријмо где живимо“. Након два полуфинална дана, у завршницу такмичења успели да се пласирају екипе ОШ „Иво Лоле Рибара“, ОШ „Васа Стајић“ из Мокрина, ОШ „Свети Сава“ из Кикинде и ССШ „Милош Црњански“. Такмичари су у финалу заснованом по принципу игре „Човече не љути се“ прелазили поља и одговарали на питања у вези са Кикиндом, где су најуспешнији били Новокозарчани.

Бојана Макивић, капитен победничке екипе, признаје да почетак финалне игре није био охрабрујући.

Добијали смо на коцки мале бројеве, али се преокренуло и то је била срећа, а имали смо и знање. Волим целу Кикинду, не могу ништа посебно да издвојим, то је наш град – рекла је она и додала да ће добијену нагаду искористи и да пронађе можда још неке информације у вези са Кикиндом.

Квиз знања „Моја Кикинда-откријмо где живимо“ организовала је Канцеларија за младе града Кикинде, а за победнике и финалисте обезбеђене су вредне награде.

За школе смо обезбедили лаптоп са пратећом опремом, док смо за ученике победничке екипе обезбедили таблете, док ће све екипе које су се нашле у финалу отићи на екскурзију – објаснио је Далибор Оличков, координатор Канцеларије за младе.

Како је рекао идејни творац квиза знања наставник географије Мирослав Грујић, циљ квиза је да ученици сазнају више о насељима на територији града Кикинде.

Многи воле да путују, да сазнају нешто о Лондону, Паризу, Њујорку, а не знају каквих све вредности имају у свом граду. Кроз овај квиз могу да открију какве вредности има Кикинда, што географске, историјске, културне, има ту и о историјату здравства, о сваком селу по неке најзначајније ствари. Тако могу да упознају свој локал, па онда да иду даље – поручио је Грујић.

Станислава Хрњак, председница Скупштине града Кикнде, рекла је да Град препознаје квиз као квалитетну активност Канцеларије за младе.

Мене радује што је циљна група управо младост, они су ти који та знања треба да усвајају и они су ти који ће да их преносе сутра. Лично мислим да би овакви програми могли да се имплементирају интензивније. Лепо је кад знате нешто више о свом граду, лепо је кад то можете да интерпретирате, а ово је један квалитетан начин да деца буду стимулисана да нешто више и науче – рекла је председница Скупштине.

Квиз је намењен ученицима седмог и осмог разреда основне школе, као и првом и другом разреду средње школе.