ДЕЦА И ВАСПИТАЧИ ПОБРАЛИ СВЕ ПОХВАЛЕ

  • НЕДЕЉА ОБЕЛЕЖАВАЊА ЈУБИЛЕЈА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „ДРАГОЉУБ УДИЦКИ“
  • Званично најбоља установа у Србији и добитник највише оцене Министарства просвете, прославља 65 година рада

Читава недеља у Предшколској установи „Драгољуб Удицки“ у знаку је јубилеја, 65 година рада. Програм прославе распоређен је по данима, а све је почело у понедељак, мјузиклом „Деца и васпитачи“ у Народном позоришту.

Сценска изведба једног дана у вртићу, уз све згоде и незгоде, на духовит начин и кроз песму и игру, бурно је поздрављена од присутне публике која је то вече позоришну салу испунила до последњег места. У публици су била деца, родитељи, васпитачи, некадашњи радници, као и председница Скупштине града Кикинде Станислава Хрњак.

Када имате колектив који посевећено ради са децом  у 18 објеката, онда видите да резултати  не изостају. Локална самоуправа је партнер предшколској установи. Уложили смо на десетине милиона динара у бољи квалитет рада, али овога пута желим да истакнем лични и професионални допринос 200 запослених. Имала сам срећу да руководим предшколском установом којом град треба да се поноси – рекла је Станислава Хрњак.

Вртић „Јован Поповић Змај“ 4. Новембра 1954. године одвојио се од система школства и тада је у нашем граду рођено предшколство, додала је директорица ПУ „Драгољуб Удицки“ Светлана Милић.

Од оснивања кикиндско предшколство је на пијадесталу и васпитачи одувек уживају велики углед. Ово је велики јубилеј и за наш град. У прилог томе да смо најбоља установа у Србији говори и чињеница да смо добили највишу оцену од екстерне комисије Министартсва просвете и сребрна медаља освојена на Сајму образовања – подсетила је Светлана Милић.

Велики јубилеј био прилика да се доделе признања  запосленима који су дали допринос у раду са децом. Она су додељена васпитачима Едити Петровић, Весни Мајсторовић, Зорици Деспотов, Јасмини Лабус и Данијели Петров.

Целонедељни програм прославе настављен је у уторак промоцијом дечјег часописа „Драгољупче“ у Народној библиотеци и једночасовном заменом улога деце и одраслих, у вртићима и Управној згради.