ОБЕЛЕЖЕНЕ 33 ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

  • КОНЦЕРТНИ СПЕКТАКЛ ЗА РОЂЕНДАН
  • Надамо да ће убудуће бити пракса да сваке године дан наше установе културе обележимо значајним догађајем за наше суграђане- поручила је Тања Ножица, директорица Културнoг центра

 

Културни центар Кикинда обележио је 33 године постојања на до сада неуобичајени начин. На сцени Народног позоришта прошлог петка по први пут наступио је хор „Атендите“, Оркестар Културног центра и женска певачка група „Мелизми“. Одржани концерт може се назвати спектаклом за овдашње прилике. На репертоару су биле песме о Кикинди, Србији, стране нумере, али и шлагери шездесетих из филма „Љубав и мода“.

Жеља нам је била да на посебан начин обележимо годишњицу постојања наше установе. Ово је први пут да овако нешто направимо, али се надамо да ће то убудуће бити пракса и да ћемо сваке године дан наше установе културе обележити неким значајним догађајем за наше суграђане – поручила је Тања Ножица, директорица Културнoг центра.

Организатор културног програма у КЦК Марко Марковљев истакао је да хор „Атендите“ под управом доц. др Биљане Јеремић и Оркестар Културног центра, оформљени пре нешто више од три месеца, представљају нов правац развоја Културног центра као установе која окупља велики број суграђана различите животне доби, места на којем креативне идеје постају реалност.

За доц. др Биљану Јеремић оснивање и вођење хора „Атендите“ био је нови изазов.

Од групе међусобно непознатих људи требало је формирати компактну целину, уклопити им гласове, али и темпераменте. Данас, неколико месеци касније, видели смо колико смо заиста успели у томе, изодећи различите нумере, од којих су неке и веома захтевне. Задовољство је водити овакву групу. Иако смо још млад хор, верујем да ћемо временом постизати велике успехе – рекла је Јеремићева.

Поред хора и оркестра као део Културног центра представила се и Женска певачка група „Мелизми“ изводећи низ нумера свог добро препознатљивог репертоара.

Обележавању Дана Културног центра придружила се и Босиљка Срдић, заменица градоначелника Кикинде.

Радује ме да данас видим Културни центар који се развија и отвара своја врата свим нашим суграђанима. Ова установа је један од стубова културе нашег града и незаобилани део културне понуде. Вечерашњим концертом запослени и сарадници Културног центра показали су да су спремни и способни да стварају велике догађаје за све нас– поручила је заменица градоначелника.

Дом омладине, данашњи Културни центар Кикинда отворен је 25. маја 1985. године и од тада до данас за наше суграђане организује и производи културне, омладинске и друге садржаје намењене свим грађанима Кикинде.