ОБЕЛЕЖЕНА ДВА ВЕЛИКА ЈУБИЛЕЈА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У КИКИНДИ

  • ХОРОВИ ПЕСМОМ ИСПУНИЛИ ХРАМ
  • Шест хорова наступило је у предивном амбијенту Храма Светог оца Николе увеличавши 250. годишњицу од почетка његове изградње и обележавању осам векова самосталности СПЦ

 

У православном Храму Светог оца Николе концертом, одржаним у недељу увече, обележена су два велика јубилеја: 800 година од самосталности српске цркве и 250 година од почетка изградње Храма Светог Николе у Кикинди. Концерту су присуствовали представници Града Кикинде, члан Градског већа Саша Танацков и председница Скупштине града Станислава Хрњак која је истакла да би оваква окупљања требало да заживе.

Храм је место где налазимо свој мир. Поред молитве ту је и позитивна енергија нашег народа и православља. Ово је изузетна прилика да у другачијем амбјенту доживимо храм. Црква Светог Николе је међу кључним обележијима нашег града – рекла је Станислава Хрњак.

Протојереј Миленко Сандић овом приликом истакао је да се од 1219. до 2019. године много тога дешавало у црквеној историји.

Православни храм у центру града одувек је био и центар духовности. Управо духовна обнова народа сада је најпотребнија. Важно је да се наши верници, наш народ врате цркви – рекао је протојереј Миленко Сандић.

Концерту је присуствовао велики број суграђана, а учествовали су хор при Храму Светог Николе, „Мироснице” из Зрењанина, хорови „Корнелије Станковић”, „Атендите” и хор при Храму светих Козме и Дамјана „Свети Јосиф Темишварски”.