НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТИ АДЗНМ „ГУСЛЕ“ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

ПУБЛИЦИ ПОДАРИЛИМУЗИЧКУ ЧАРОЛИЈУ“  

На првом у низу концерата наступило педесетак уметника. Гостовао Ансамбл из Темишвара

Велики народни оркестар, солисти и певачке групе Академског друштва за неговање музике „Гусле” заједно са гостима, Ансамблом за вокалну и инструменталну традиционалну музику Факултета за музику и театар Западног универзитета у Темишвару, у Народном позоришту у Кикинди одржали су први у низу празничних концерата. На „Музичкој чаролији“ наступило је педесетак уметника, певача и свирача. Ово је први у низу празничних концерата, подсетио је овом приликом Зоран Петровић, директор АДЗНМ „Гусле“, и додао да су посебну чар концерту дали специјални гости из Темишвара.

Већ у уторак узвратили смо посету нашим сарадницима и пријатељима са Западног универзитета у Темишвару. Концерт је организован у оквиру струковне организиције етномузиколога и етнокореолога „Асоцијација Банат“. Са нашим партнерима са Kатедре за етномузикологију и традиционалну музику Tемишварског универзитета и у наредној години наставиће плодоносну сарадњу. Надамо се да ћемо бити део међудржавне културне размене –рекао је Петровић.

И овога пута истакнута је несебична подршку Града овом друштву, а концерту су присуствовале заменица градоначелника Дијана Јакшић Киурски и чланица Градског већа Валентина Мицковски.

Сарадња између културних и образовних институција је изузетно важна, а „Гусле“ имају плодоносну међународну сарадњу која у још једном сегменту спаја Кикинду и Темишвар. Задовољство је да подржимо ову и све остале активности овог друштва –додала је Валентина Мицковски. 

Публику, која се окупила у великом броју, посебно су одешевили вокални солисти Јелена Завишин, Зорица Симић, Маријана Калопер, Тамара Звекић, Ивана Штрбац, Николина Васиљевић, Игор Зобеница, Игор Попов, виолиниста Милан Зимоњић, хармоникаш Александар Петровић, кларинетиста Јанко Петровић, гајдаш и саксофонониста из Бугарске Божидар Симеонов.

Јуче (среда) сала Народног позоришта била је мала да прими све оне који су уживали у концерту фолклорних ансамбала „Гусала“. Подсетимо и да је среда, 28. децембар, резервисана за наступ хора „Корнелије Станковић“. Већ 5. јануара је концерт божићних и коледарских песама у Храму Светих Козме и Дамјана.