НОЋ МЛАДОСТИ, ЉУБАВИ И КУЛТУРЕ

  • ОБЕЛЕЖЕНО 36 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА КЦК

Програмом под називом „Ноћ младости, љубави и културе“, кикиндски Kултурни центар Кикинда обележио је 36 година постојања и рада. Том приликом грађани су могли ближе да се упознају са делатношћу ове институције културе, учествују у радионицама које раде при Центру, али и да уживају у наступу малих балерина, полазница школе модерног плеса, хора „Атендите“, Градског дувачког оркестра и Женске певачке групе „Мелизми“. Kако је истакла директорица Kултурног центра Тања Ножица, делатност институције је разнолика, а програми су свестрани.

– Kроз Kултурни центар у току дана прође јако пуно деце и одраслих. Ми организујемо активности за ураст од три до 103 године. Наставићемо овим темпом да радимо. Епидемиолошка ситуација је све боља, тако да се надам да ћемо ускоро почети да радимо пуним капацитетом – истакла је Тања Ножица.

У оквиру Kултурног центра, поред балерина, групе модерног плеса, хора, оркестра, женске певачке групе, функционише и Удружење Немаца, Сајам уникатних рукотворина, Стрип радионица „Епика”, ликовна радионица, организују се часови јогe, а већ готово деценију при Kултурном центру реализује се радионица „Чаролија маште“, коју води Љиљана Богосављев.

– Kроз ову радионицу прошло је пуно деце. Примера ради, девојчице које су на почетку рада радионице биле полазнице, сада су пошле на факултет. Ова радионица је предвиђена за децу нижег школског узраста, а они који желе да нам се придруже су добро дошли. Ми се окупљамо једном недељно, а преко лета због распуста имамо малу паузу. У новембру када будемо пунили десет година, планирамо да направимо лепу прославу – најавила је Љиљана Богосављев.

Свечаности поводом прославе 36. рођендана Kултурног центра присуствовала је и Милена Живков, чланица Градског већа задужена за културу. Према њеним речима, организовањем манифестације „Ноћ младости, љубави и културе“, кикиндски Kултурни центар успео је да се представи у пуном сјају.

Пре него што је понела име Kултурни центар Кикинда, новембра 2009. године, ова установа носила је име Дом омладине и пионира, а била је основана 25. маја 1985. године.