НА СЦЕНИ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА 300 УЧЕСНИКА ГОДИШЊЕГ КОНЦЕРТА „ГУСАЛА”

  • ФОЛКЛОРАШКА НОВА ГОДИНА
  • Пред препуним гледалиштем, изведене игре из Баната, Бачке, Врањског поља и осталих крајева. Публици се представила и најновија секција- хор „Корнелије Станковић“

 

Фолклорни ансамбли, Велики народни и тамбурашки оркестар ,певачка група као и солисти АДЗНМ „Гусле“ Милена Викало и Игор Зобеница, као и сваког децембра почастили су суграђане годишњим концертом. На концерту који је трајао дуже од два сата тражило се место више, а публика је аплаузима поздравила све што се дешавало на сцени Народног позоришта. Зоран Петровић, директор АДЗНМ „Гусле“, истакао је да чланови највише воле када их бодри домаћа публика.

Ову, 2018. годину, успешно приводимо крају. Концертом нашој највернијој публици захваљујемо на подршци коју нам пружају све ове године. Велику помоћ пружа нам локална самоуправа са којом имамо одличну сарадњу. Планови у наредној години су да увећамо чланство и наставимо да на најбољи начин представљамо наш град. На моје велико задовољство вечерас је на сцени био и хор „Корнелије Станковић“ под вођством Еве Арањош Француски, као нова секција нашег друштва – истакао је Петровић.

На сцени је играло и певало око 300 чланова. Сви они су део неке од многобројних секција „Гусала” који су се окупљенима представили играма из Баната, Бачке, Врањског поља осталих крајева наше земље. На овај начин „Гуслари“ су на најлепши начин уједно и честитали предстојеће празнике суграђанима и својим најмилијима.