КИКИНЂАНКА ПОБЕДИЛА НА МУЗИЧКОМ ФЕСТИВАЛУ У ФИНСКОЈ

  • НЕВЕНА РОСИЋ ПРВА НА СВЕТУ

 

Деветогодишња Кикинђанка Невена Росић освојила је прво место на Светском фестивалу музике који је одржан у граду Турку у Финској. Она је извела песму „Вранац” аутора Саше Божовића, у музичком аранжаману Арпада Балажа. Песму је компоновала Светлана Милић, диригенткиња хора „Чуперак”, чији је члан и Невена.

На престижном такмичењу Кикинђанка је била једна од укупно 20 такмичара који су стигли из свих крајева света.

Припреме су биле дуге и напорне, али сада видим да се све то исплатило. Када сам кретала, рекла сам да очекујем да ћу бити међу првима, али прво место нисам очекивала. Јако сам срећна и поносна на све што смо постигли – прича Невена Росић, за коју је ово био непоновљив доживљај јер је имала могућност да се упозна са доста деце која деле њену љубав према музици и певању.

Светлана Милић рекла је да је Невена велики таленат.

Песма коју је Невена одлично извела је у духу Војводине. У пратњи су клавир, контрабас и наравно тамбура. Ово је велики подстрек за Невену која дивно пева, али и за хор „Чуперак“ и нашу Кикинду. Песму ћемо ускоро представити и Кикинђанима. У хору имамо доста талентоване деце и сматрам да су сви они велики капитал нашег града – изјавила је Светлана Милић.

Невена је ученица трећег разреда ОШ „Свети Сава” и до сада је учествовала на домаћим и међународним такмичењима са којих такође има награде и признања.