ИНВЕСТИЦИОНА УЛАГАЊА У НАРОДНУ БИБЛИОТЕКУ ПРЕМАШИЛА 17,3 МИЛИОНА ДИНАРА

  • ОБИМНИ РАДОВИ – У ТОКУ
  • Одобрено и 1,8 милиона динара за набавку новог инвентара и литературе у „Е-читаоници”

 

Осим 12,5 милиона динара које је Народна библиотека „Јован Поповић” добила од Министарства културе и информисања по пројекту „Градови у фокусу”, овој установи одобрено је још 4,8 милиона динара. Како је изјавила директорица Радмила Перовић, три милиона динара биће довољно за уређење подова који су у лошем стању.

Подови су оштећени колико и таваница, тако да су у лошем стању. Овај новац биће довољан за простор у старом делу зграде, чему смо се и надали – рекла је Радмила Перовић.

Радови који се односе на реконструкцију таванице и замену струје су у току и добро напредују. Пошто се среди таваница која је почела да отпада и замени струја, зграда ће опет постати функционална, а у Библиотеци се надају да ће сав посао бити завршен у предвиђеном року од 90 дана. Упоредо ће се радити и подови, тако да ће запослени поново моћи да буду на једном месту.

Осим за инвестиционе радове, Народна библиотека добила је и 1,8 милиона динара за унапређење рада, тачније „Е-читаоницу”.

Читаоница се сели већ четири године и са добијеним средствима успећемо да је опремимо рачунарима, столовима и полицама за литературу – истакла је Радмила Перовић.

Осим читаонице, овај простор моћи ће да се користи и у друге сврхе јер ће имати пројектор и мултимедијалну таблу.