ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦУ „ТА СЕ ПЕСМА ЉУБАВ ЗОВЕ“

  • ЈУБИЛАРНО ТАКМИЧЕЊЕ МЛАДИХ СОЛИСТА
  • Гран при 10. фестивала отишао у Црну Гору. Најбоље оцене жирија добила једанаестогодишња Милица Ракочевић из Подгорице

 

 

Од 25. до 28. октобра сцену Народног позоришта испунили су певачице и певачи узраста од 5 до 18 година, а било их је 19 из Србије и земаља из региона. У јакој конкуренцији, гран при јубиларног, десетог фестивала „Та се песма љубав зове” освојила је 11- годишња Милица Ракочевић из Подгорице.

Ово ми је први пут да наступам на фестивалу у Кикинди. Нисам очекивала да ћу победити и драго ми је због тога. Представила сам се песмом „То није мала љубав” за коју је текст написала Сања Перић – истакла је Милица Ракочевић.

Солисте је пратио дечји хор „Чуперак“, а велики утисак на публику у препуној сали Народног позоришта оставиле су и кореографије које су одигране уз сваку нумеру. Диригент хора „Чуперак“ Светлана Милић која је и осмислила кикиндски фестивал захвалила је свима који су помогли да он постане важно стециште дечјег музичког стваралаштва.

Поносна сам што смо и током овог десетог фестивала били пуни позитивне енергије коју смо пренели и на сву публику која је дошла да нас задржи. Захвалила бих свим људима који су подржали овај и све претходне фестивале. Првенствено то је Град Кикинда, Дечје позориште „Лане“, Народно позориште, медији. Пракса фестивала да сва деца оду награђена и овога пута је испоштована – прецизирала је Светлана Милић.

Жири у саставу: Ладо Леш, Драгана Михајловић Бокан, Јован Адамов и специјални члан Миња Субота имали су веома тежак задатак.

Мени је лепше када сам на сцени, али је вредно бити и у жирију. Сви који су дошли на фестивал заслужују награде, а на жирију је да препозна нијансе. Ово је најбоље вече, а фестивал у Кикинди има велику културну и уметничку вредност. Захваљујући „Чуперку“ и Цеци, ваш град има сјајне солисте који могу раме уз раме да стану са свима који су наступали на сцени – рекао је Миња Субота.

У улози водитеља био је Бранимир Росић, дечји композитор и текстописац, а како је истакао, уживао је у послу који му је додељен.

Улога водитеља за мене је била изазов. Миња Субота програм је водио девет година и за јубиларни фестивал добио сам позив да га заменим и драго ми је због тога – прича Бранимир Росић.

Додељно је и 14 плакета захвалности појединцима и институцијама за допринос развоју фестивала „Та се песма љубав зове“.