АНСАМБЛ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА РАДИ НА НОВОЈ ПРЕДСТАВИ

  • КОМАД О СНОВИМА
  • Публику очекује спектакл пун сценског покрета, кореографије, поигравања светлима, најавио глумац Алекса Марковић

 

У Народном позоришту започет је рад на новој представи која се бави тематиком сновиђења, Јунговом психологијом и његовим покушајима анализе снова. Редитељ представе је Никола Завишић.

Све ћемо склопити у универзалну причу о томе ко смо, шта смо, због чега и шта сањамо, да ли су наши снови могући или не, реални или нереални. У представи ћемо се играти оним шта је фиктивно, а шта стварно. Балансираћемо између комичног и поетског – каже Завишић.

Према речима редитеља, глумачка екипа улаже огроман ентузијазам да представа буде добра и занимљива публици. У представи играју Никола Јоксимовић, Михајло Лаптошевић, Тамара Марков Крижан, Анђела Киковић, Владимир Максимовић, као и млади будући глумац, студент ФДУ Алекса Марковић који други пут сарађује са кикиндским ансамблом.

Креатори представе смо сви ми који учествујемо у њој и то је узбудљиво. За мене је рад на овом комаду драгоцено искуство и пуно могу да научим од ових талентованих глумаца. Доста сценског покрета и кореографија има у представи уз поигравање са светлима. Стога сматрам да ће комад бити прави спектакл за публику – додао је Алекса Марковић.

Милена Живков, директорица Народног позоришта, напоменула је да је ово друга премијера у овој сезони.

После класичне представе „Лажа и паралажа”, рађене по Стеријином тексту, нови комад је оно што се назива савремно позориште. Циљ нам је да привучемо млађу публику. Недавно смо обновили представу „Пиџама за шесторо” са три нова глумца, тако да позивам све да дођу и буду гости нашег позоришта – појаснила је Милена Живков.

Сезона у позоришту завршава се у другој половини јуна, а од јесени кикиндску театарску кућу очекују нови планови. Премијерно извођење нове представе заказано је за 10. јун.