„ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ” ОДРЖАНЕ У КИКИНДИ ПО 24. ПУТ

  • ДРУЖЕЊЕ СА ПЕСМАМА
  • На „Змајевим играма” чула се иницијатива за покретање „Рашиних дечјих игара“ које би подсећале на лик и дело великог Раше Попова

 

У четвртак и у петак Кикинда је била домаћин 24. „Змајевим дечјим играма”. Првог дана предшколци и деца основношколског узраста цртала су кредама на тргу и учествовала у разним радионицама, а другог дана одржана је централна манифестација. Велики број учесника и познате дечје писце поздравила је помоћница градоначелника Станислава Хрњак.

Кикинда је привилегована што годинама организује Змајеве дечје игре. Наши малишани уче кроз песму и игру и нема бољег начина од овог да нам свима покажу шта су научили. Градска управа увек ће статити иза оваквих манифестација и због сличних догађаја смо поносни. Као и сваке и ове године богат програм допринеће да се сви добро осећају и проведу – рекла је Станислава Хрњак.

Осим Новог Сада једино се још у Кикинди организују „Змајеве дечје игре”, додао је директор игара Душан Поп Ђурђев. Он је поздравио идеју да се у нашем граду зачне манифестација која би подсећала на лик и дело Раше Попова.

Кикинда је одлично место да су у њој одржавају „Рашине дечје игре“. Раша Попов увек је био гост наших игара, а рођен је у околини, у Мокрину – истакао је Поп Ђурђев.

Најстаријој дечјој манифестацији у земљи присуствовао је писац Тоде Николетић.

Овогодишња порука Змајевих дечјих игара је „Децо моја свеколика, почувајте свог језика“. На нама је да мотивишемо малишане да што више стварају. Њима је потребна игра и шароликост коју детињство пружа – додао је Николетић.

На „Змајевим дечјим играма” учествовало је око хиљаду деце.