ЗАВРШЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „КИКИНДСКО ЛЕТО“

  • ЗА НЕКОГА СВЕ, ЗА СВАКОГ ПОНЕШТО

 

Програм „Кикиндског лета“ затворен је позоришном представом „Извињавамо се, много се извињавамо“ у којој главне улоге тумаче Неда Арнерић и Феђа Стојановић. Представа је рађена по мотивима истоимене телевизијске комедије, која је по оцени критике и публике уврштена међу десет најбољих драма снимљених у историји РТС. Како је објаснила Неда Арнерић, текст представе односи се на људе у позним годинама, што је причи дало другу димензију и тежину.

У овој представи двоје људи се нашло у својим шездесетим годинама и то стварно показује да љубав нема границе. Ово је уједно и порука људима да никад не одустају – поручила је једна од најпознатијих српских глумица.

У оквиру последњег викенда „Кикиндског лета“ на програму је био наступ КУД-а „Сунчана јесен“. Кикинђани су уживали у хитовима „Галије“, које је изводио фронтмена групе Ненад Милосављевић, а певушили су заједно са Небојшом Дугалићем, Борисом Пинговићем и Нином Ћосић на музичко-сценском кабареу „Да, то су били дани“.

Већ више од једне деценије Кикинђани сваког лета уживају у богатом програму културне манифестације „Кикиндско лето“. Концерти, позоришне представе, наступи фолклорних и певачких група, књижевне вечери и многи други догађаји били су довољан разлог да суграђани топле летње вечери проведу у дворишту Курије. Према процени организатора, програме „Кикиндског лета“ испратило је око 10.000 људи.

Заиста је било задовољство креирати програме за људе који их са оваквом пажњом и прате. Број посетилаца нас обавезује да за следећу годину спремимо нешто боље, другачије, више. Хвала свима који су нас пратили, јер управо су то људи који нам дају вољу да радимо овакве ствари – рекла је Јасмина Миланков из Одсека за послове развоја града.

Јединственост овогодишњег програма „Кикиндског лета“ огледао се у другачијој музичкој понуди, па је „Вече музике `90“ наишло на велико интересовање суграђана. За наредну годину најављено је проширење репертоара, па ће поред диско и денс музике и рок добити своје вече. „Кикиндско лето“ организује Град Кикинда, а сви програми су бесплатни.