УГОВОРЕН ПОВЛАШЋЕНИ ПРЕВОЗ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ И ОСНОВЦЕ

  • БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ УЧЕНИЦИМА СА СЕЛА
  • ЈП „Аутопревоз“ у саобраћај укључио још један аутобус марке „сетра“, произведен 2003. године, набављен сопственим средствима овог предузећа

 

И ове школске године Јавно предузеће „Аутопревоз” са локалном самоуправом потписало је уговор о бесплатном превозу ученика који живе на селима, а похађају школе у граду. Уговор важи од 1. септембра ове до 30. јуна наредне године. За регресирани превоз средњошколаца и основаца месечно се из градског буџета издваја 3,5 милиона, док се за превоз студената уплаћује око 400 хиљада динара, каже Душан Марковљев, директор ЈП „Аутопревоз”.

Комплетан трошак превоза у приградском саобраћају за ђаке који се школују у Кикинди, а живе у девет села сноси локална самоуправа. Право на регресиран превоз имају и студенти са пребивалиштем у Кикинди тако да плаћају 40 одсто ниже цену аутобуске карте до места студирања – каже Марковљев.

Повољност имају и ђаци који из Кикинде путују у средње школе у друге средине. За њих је омогућена куповина карте по ценама нижим до 50 одсто.

Осим за ученике повлашћен превоз важи и за пензионере чија су примања до 20 хиљада динара месечно и они превоз у приградском саобраћају плаћају са умањењем од 30 одсто. Регресиран превоз имају слепе и слабовиде особе, ратни војни инвалиди у виду четири или шест бесплатних вожњи месечно.

Осим уговора са локалном самоуправом и „Аутопревоз” даје повластице, тако да спортски клубови имају попуст 20 процената, а у протекле две године цена карте ка свим селима од шест до 14 сати је јединствена и износи 120 динара – наводи Марковљев.

Након што је половином јуна у ред вожње уведен полован аутобус у добром стању марке „сетра”, ових дана је то урађено са још једним аутобусом.

MARKOVLJEV
Душан Марковљев

„Аутопревоз” купио је још један аутобус „сетра 315“ који је визуелно потпуно исти као онај који смо купили јуна. Искуство првог даје нам повод да ће се и овај аутобус добро показати. На тај начин моћи ћемо да расходујемо неколико аутобуса произведених деведесете године који су одрадили свој радни век – напомиње Душан Марковљев.

Аутобус „сетра“ има 55 седишта и произведен је 2003. године а вози путнике ка Београду и Новом Саду. План је да се замене аутобуси марке „икарбус” и „санос” који су у веома лошем стању. „Аутопревоз” има 40 возних јединица од којих је 33 аутобуса.

Према речима Марковљева, тек када се исплати кредит подигнут за куповину осам нових аутобуса, моћи ће да се размишља о новим возним јединицама.

Кредит за куповину нових аутобуса подигнут је 2008. године и требало би да се исплати 2018. међутим како су узета два грејс периода за отплату дуга, рок је продужен до 2020. године. Месечна рата кредита је три милиона динара и представља велико финансијско оптерећење овом јавном предузећу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *