У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ ПОКРАЈИНА КУПИЛА НАЈСАВРЕМЕНИЈИ АПАРАТ

  • НОВИ РЕНДГЕН У БОЛНИЦИ
  • Након четири деценије, Покрајинска влада у сарадњи са Општом болницом купила је најсавременији рендген апарат који ће служити за прегледе 150.000 становника овог дела Војводине

 

Градску управу, Дом здравља и Општу болницу у Кикинди посетио је у уторак покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић. Са градоначелником Павлом Марковим разговарао је о улагањима у здравство и потврдио да ће Покрајина наставити да улаже у здравствену заштиту грађана Кикинде и становника свих околних места у северном Банату. Др Зоран Гојковић после посете у кабинету градоначелника, обишао је педијатријску амбуланту Дома здравља , отворену у 2. Месној заједници и Одељење радиологије Опште болнице. у Болници је пре неколико дана монтиран и пуштен у рад нови рендген апарат.

Последњи пут нови рендген апарат Болница у Кикинди добила је 1978. године. После 40 година, Покрајинска влада у сарадњи са Општом болницом купила је најсавременији апарат који ће служити за прегледе 150.000 становника овог дела Војводине. Осим што ће се значајно унапредити здравствена заштита, листе чекања ће се смањити, а сама експозиција рендген зрака ће бити знатно мања. Донацијом Владе Војводине Дому здравља уручена су два ЕКГ апарата – изјавио је др Зоран Гојковић и додао да се на овај начин показује синергија између покрајинске и локалних власти која до сада није била довољно заступљена.

Градоначелник Павле Марков истакао је да је за рендген апарат издвојено 10 милиона динара. Како је сама јавна набавка била два милиона мања, за преосталу суму новца биће урађена дигитализација.

Са нашим гостом разговарали смо о ЦТ апарату, о самој згради Болнице, о крову који је лош, о прозорима. Истакнуто је све што смо урадили у претходне три године. Болници је Министарство здравља одобрило пријем три лекара, али је процедура још увек у току – навео је Марков.

Др Мирко Стојисављевић, директор Опште болнице, рекао је да је сада приоритет набавка ЦТ апарата који ће заокружити дијагностику. На тај начин биће обезбеђени пацијенти из северног Баната.

Доласком нове власти све је далеко лакше и брже. Оскудевамо у кадру, специјалистима, али има назнака да ћемо запослити лекаре који нам требају– додао је др Стојисављевић.