У ОКВИРУ ПРОЛЕЋНОГ ЧИШЋЕЊА ГРАДА ДОБРОВОЉЦИ УРЕДИЛИ ЈОШ ЈЕДНУ ГРАДСКУ ЛОКАЦИЈУ

  • СИМИЋЕВ САЛАШ СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ ИЗЛЕТНИКЕ
  •  „Дорини” акцијаши за пример поручио Миодраг Булајић, члан Градског већа

 

Након недавног уређења Великог парка, грађани су, протекле суботе, очистили и простор популарног градског излетишта, Симићевог салаша. Ову акцију уређења града организовао је Градски секретаријат за заштиту животне средине, а акцији су се одазвали запослени у Градској управи, чланови локалних удружења грађана, међу којима су били најбројнији они из „Доре” и Енигматског клуба „Кикинда”, те бројни добровољци.

Bulajic_

Миодраг Булајић, члан Градског већа, похвалио је све учеснике ове акције, који су за кратко време очистили локацију Симићевог салаша:

Захвaљујем се свим учесницима који су суботу преподне определили да проведу радно и позивам их да учествују и у наредним акцијама. Наш заједнички циљ је да град буде лепше и пријатније место за боравак свих нас. Посебно бих похвалио чланове Удружења „Дора” који су се одазвали у највећем броју. Заиста су удружење за пример – истакао је Булајић и прокоментарисао да ове године на локацији Симићевог салаша готово да није било смећа:

То је заиста похвално и говори о подизању нивоа еколошке свести код наших грађана – рекао је Булајић и додао да надлежни секретаријат сваке године уочи и током првомајских празника камперима подели вреће за смеће.

Simicev 2

Весна Петковић, председница „Доре”, каже да је на Симићевом салашу било присутно 11 чланова овог удружења, састављеног од некадашњих акцијаша. Петковићева истиче да се у „Дори” радо одазивају радним акцијама које организује Град Кикинда:

Акције су за нас пре свега дружење уз рад. И пре и након првомајских празника одлазимо да чистимо простор Симићевог салаша. Овако леп простор за одмор требало би чешће користити. Наше удружење недавно је написало пројекат који би омогућио одржавање овог излетишта током целе године и његово додатно уређење – открила је Петковићева.

Средином месеца, на више локација у граду обављен је третман против крпеља, те из Градске управе поручују да излетници без бојазни по здравље могу да бораве на просторима градских излетишта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *