У НОВИМ КОЗАРЦИМА ОДРЖАН 15. „КУП ЕВРОПЕ – СТРОНГ МЕН”

  • ТИТУЛА АУСТРИЈАНЦУ ГЕРАЛДУ ГШИЛУ

 

Снагатор из Аустрије Гералд Гшил победник је „Купа Европе – Стронг мен”, који је у суботу у Новим Козарцима по 15. пут организовао Боди билдинг и карате клуб Слобода, уз подршку Месне заједнице и Града Кикинде. У конкуренцији седам такмичара из Немачке, Словачке, Пољске, Аустрије и Србије, Гшил је након шест атрактивних дисциплина сакупио 35 бодова, пет више од Немца Роналда Кнола и седам више од Мароша Кубовича из Пољске. Четврто место заузео је Милан Суван (27 бодова) из Словачке, пети је био Лукаш Липка (19) из Пољске, а шести његов земљак Јозеф Томашевски (14), док је последњи био домаћи представник Драган Богојевић (12), који је имао и највећу подршку преко 2.000 гледалаца. Иако је загазио у 51. годину, Богојевић се успешно носио са дупло млађим ривалима, показавши изузетну вољу и технику.

Драго ми је што смо и ове године смогли снаге да организујемо такмичење. Помогли су нам бројни спонзори, а највећу помоћ имали смо од Града Кикинде. Дао сам све од себе на овом надметању, али су ривали били много млађи. Тренирам већ пуних 30 година и време је да се пензионишем – рекао је Драган Богојевић.

Такмичари су се надметали у вучењу камиона од 10 тона на 20 метара, ношењу два кофера по 140 килограма, ношењу џакова и буради од 100 килограма, дизању кофера од 180, 220 и 250 килограма, растезању два аутомобила од 1000 килограма и дизању кугле од 140 килограма.