СВРШЕНИ СРЕДЊОШКОЛЦИ ПРИРЕДИЛИ НАЈЛЕПШУ СЛИКУ ЗАЈЕДНИЧКОГ ПЛЕСА

  • РАСТАНАК ЗА ПАМЋЕЊЕ
  • „Матурантска парада“ део националног пројекта „Матура 2019“, који се спроводи са циљем да се повећа безбедност ученика завршних разреда средњих школа

 

 

Матуранти све четири кикиндске средње школе и њихови професори, у петак, тачно у подне, заплесали су на градском тргу уз препознатљиве тактове Штраусовог кадрила из оперете „Слепи миш“. Овогодишња 12. „Матурантска парада” окупила је око 450 учесника:

„Матурантска парада” део је националног пројекта „Матура 2019” који су подржали Министарство државне управе и локалне самоуправе, МУП и Град Кикинда.

Циљ пројекта је очување и повећање безбедности ученика завршних разреда средњих школа у светлу предстојећих прослава матура. Осим полиције, у овај пројекат се укључују школске управе, центри за социјални рад и локалне самоуправе.

Марко Сремчев, заменик начелника Одељења полиције ПУ Кикинда, рекао је да ће полицијски службеници одржати предавања матурантима.

Указаће им на штетност конзумирања алкохола и дрога, и позвати их да не ремете јавни ред и мир. Нама су и ранијих година у фокусу биле прославе матура, а можемо да се похвалимо да није било инцидената и саобраћајних незгода у којима су учествовали матуранти– рекао Сремчев.

Захваливши им се на доброј енергији и пожелевши им срећу, свршене средњошколце на тргу поздравила је председница Скупштине града Станислава Хрњак.

Где год да вас живот одведе, Кикинда је гнездо ком ћете увек моћи да се вратите. Не заборавите шта сте прошли за све ово време које је обележило и ваш највећи развој. Не заборавите најближе и град у коме сте рођени – поручила је Станислава Хрњак.

Као и сваке године и ове је матуранстки плес завршен ужичким колом. Растанак матураната прошлог петка протекао под будним оком полиције и није било већих инцидената.

БОГАТИ САДРЖАЈИ ТОКОМ РАСПУСТА

Јасмина Миланков из Одсека за послове развоја града Кикинде, потврдила је да се локална самоуправа активно укључила у пројекат „Матура 2019”:

Дводневни богат музичко-забавни и спортски програм, „Распуст за све”, припремамо 31. маја и 1. јуна, али ће му, 22. маја, претходити турнир у баскету 3 на 3 у дворишту Гимназије. „Распуст за све” отвориће 31. маја плес ђака осмака „Плешимо заједно”. Истог дана их очекује дружење са Аном Лазаревић, познатом јутјуберком и концерт Саре Јовановић. Дан касније, најмлађе Кикинђане очекују Трики и Весић, познати јутјубери, „Весели баскет” и концерт победника „Пинкових звездица”, Љубомира Станковића – најавила је она.