СПОРТСКИ ТРЕНИНГ НА ГРАДСКОМ ТРГУ

  • ВЕЖБАЛИ СА НАЈБОЉИМА
  • На „Олимпијском тренингу са Војвођанском банком“ основци су се такмичили у атлетици, одбојци, рукомету, кошарци и на полигону изненађења

 

„Олимпијски тренинг“, одржан на градском тргу, организован је ради промовисања олимпизма и олимпијских вредности међу децом основношколског узраста. Како је рекао председника Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић у Србији, која је земља спорта, подаци о укључених младих у спорт нису сјајни.

Свега 12 одсто наших дечака и девојчица бави се спортом, од тога четири одсто организовано уз подршку тренера. Испитивање Српске академије наука показује да скоро 70 одсто деце има проблем са кичмом. Зато је повод нашег доласка у Кикинду јако добар. Жеља нам је да нови дечаци и девојчице почну да се баве спортом – истако је Маљковић.

Кикинђанин Бранислав Стојановић учествовао је на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године у штафети 4×400 и како је испричао, одрастао је у времену без рачунара, играјући се на улици.

Кренуо сам на један, па на други спорт и на крају сам се задржао у атлетици. Манифестације попут „Олимпијског тренинга“ треба да добију подршку и да се одржавају у што више градова. Деца све више имају проблема са кичмом и гојазношћу, а бављење спортом је предуслов здравог живота у будућности – рекао је Стојановић.

Подршку у организацији „Олимпијског тренинга“ у Кикинди дала је и Градска управа. Председница Спортског савеза Кикинда Јелена Бакић истакла је да ће Град увек подржати манифестације које укључују децу.

Деца представљају приоритет града и манифестације које промовишу бављење спортом ми ћемо увек подржати, па тако и „Олимпијски тренинг“– рекла је она.

Покровитељ манифестације је „Војвођанска банка“, која је уједно и спонзор Олимпијског комитета на последња четири олимпијска циклуса.

 

НАГРАДА „ВУКУ“

На „Олимпијском тренингу“ учествовали су ученици основних школа „Свети Сава“, „Јован Поповић“, „Вук Караџић“, „Васа Стајић“ и „Славко Родић“. Пролазећи кроз пет станица које симболизују пет олимпијских кругова, ђаци су освајали бодове, а најуспешнији су били ученици ОШ „Вук Караџић“. Они су награђени ваучером вредности од 120.000 динара, који ће искористити за куповину спортске опреме.

Теодора Станчић – Тренирам пливање и првак сам државе. Мислим да је овај догађај добра ствар за децу која не тренирају. Сви треба да се баве спортом, прво због себе, а можда ће их то касније довести до неких резултата.

Емилија Милошев – Тренирам тенис годину дана, а пре тога сам тренирала пливање три године. Одлучила сам се за тенис јер нисам хтела да будем само у води. Позвала бих и другаре да се баве спортом.

Лазар Чудан – Тренирам фудбал шест година. Кад смо ишли у вртић, играли смо тај спорт у дворишту и свидело ми се. Овај догађај на тргу ми се свиђа, само штета што нема фудбала.