СПЕЦИЈАЛИЗОВАНИ ЧАСОПИС НАГРАДИО ВРЕДНУ КИКИНЂАНКУ СЛАЂИНО ДВОРИШТЕ- НАЈЛЕПШЕ У СРБИЈИ!

  • Језеро, мост, ветрењача, више од 100 врста ружа, само су неки од делова ове, како каже власница, романтичне баште

 

Кикинђанка Слађана Перић добитница је признања за најлепшу башту у Србији. Часопис „Моја лепа башта” расписао је конкурс за најлепше уређена дворишта у земљи, а наша суграђанка награђена је специјалном наградом за дизајн.

Надала сам се награди јер сматрам да је моја башта романтична. Управо то је било образложење жирија који ми је доделио награду. И за њих је моја башта романтична, пуна је неуобичајених детаља попут кућица за птице и слично – истакла је Слађана Перић.

most

Наша саговорница напомиње да се пријавила на такмичење јер воли да се дружи и упознаје људе који имају лепе баште и самим тим деле иста интересовања.

Волим да путујем и волим цвеће. Пропутовала сам велик број земаља и недавно сам се вратила из Француске, Шпаније и Италије, а у овим земљама паркови и дворишта у склопу кућа, су предивно уређена. Пре шест, седам година и сама сам започела уређење сопственог дворишта у фазама. Уређено је најпре прво, а потом и друго двориште. Волим воду и зато имам језера – додаје Слађана Перић.

Осим језера, у дворишту је саграђен и мост. Највећи део простора осмислила је Слађана, док је део идеја добила преко интернета и из земаља које је пропутовала. Башта је уска, а дуга, те су стога и биљке које су засађане патуљасте. Највише је цвећа у камењарима.

Имам велик број ружа, преко 100 врста: клематисе, орлове нокте, пузавице, а ту су мушкатле које такође подједанко волим. Циљ ми је да будем колекционар, па сваког пролећа и јесени купим биљке, али трудим се да не претрам – напомиње наша саговорница.

Наша суграђанка каже да је сама научила да орезује украсна дрва и шибље јер је лако посадити,али је најважније одржавање. Наредног месеца урадиће се расвета са канделаберима који ће се потпуно уклопити у амбијент, као и наводњавање попут прскалица и система кап по кап. Није реткост да се у овом дворишту сликају младенци, тако да их је прошле године било пет, а за ову годину већ има најављених будућих супружника. Слађана додаје да ову услугу не наплаћује, али да се са свим младенцима фотографише како би имала успомену.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *