СМОТРА ИЗВОРНОГ НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА СТАРИХ

  • ЗА ДОБРУ ПЕСМУ ГОДИНЕ НИСУ ВАЖНЕ

 

Смотру изворног народног стваралаштава старих већ осам година организује Удружење пензионера Кикинда и Културно-ументичко друштво „Сунчана јесен“. У овогодишњем програму Смотре, одржане протеклог викенда, учествовало је 157 чланова удружења из Новог Сада, Сомбора, Кикине и околних села, корисника Клуба књижевника „Душко Труфуновић“.

Председница КУД-а „Сунчана јесен“ Јела Величков истакла је да Смотра окупља све који су активни у чувању културе и традиције.

Осим пензионера, окупљамо људе свих генерација. Сарађујемо са предшколцима, основношколцима, средњoшколцима, сваке године имамо све више учесника који помажу да наша смотра буде боља и већа – прецизирала је Јела Величков.

Играло се и певало, а велику помоћ у организовању смотре  пружила је локална самоуправа.

Члан Градског већа Миодраг Булајић рекао је да Градска управа радо помаже рад удружења пензионера који показују посебну енергију.

Оваквим смотрама и окупљањима чувају се од заборава све културне вредности народног стваралаштва. Посебно је значајно што су овакви догађаји интересентни и за велик број гостију који долазе у Кикинду и негују сарадњу. Са посебном пажњом водимо рачуна о нашим пензионерима – закључио је Булајић.

И ову смотру обележио је богат и добро осмишљен програм.