САДЊОМ 100 МЛАДИЦА ОКОНЧАН ПРОЈЕКАТ „КИКИНДА БЕЗ ГРАНИЦА”

  • МИГРАНТИ ПРЕДСТАВИЛИ СВОЈУ И УПОЗНАЛИ СЕ СА ОВДАШЊОМ КУЛТУРОМ
  • У акцији озелењавања Прихватног центра учествовали су и акцијаши Удружења „Дора”, извиђачи Одреда „Прока С Плави” и други грађани

 

У кругу Мигрантског центра, протекле недеље посађено је око сто младица тополе, украсне шљиве и јасмина. Тиме је окончан пројекат „Кикинда без граница” који је пре три и по месеца покренуо Центар друштвених активности „Род”, а чији је циљ био јачање толераниције према мигрантима.

Пројекат је реализовао Републички комесаријат за избеглице средствима које је донирала Влада Швајцарске. Александра Момчилов испред Центра друштвених активности „Род“ изразила је уверење да су током трајања пројекта мигранти добили прилику да промовишу своју културу, али и да упознају нашу. Она је подсетила да су деца миграната учествовали у приредби која је организована у Прихватном центру, те да су се мигранти укључили у бројне акције које су организоване.

У неизбрисивом сећању остаје приредба најмлађих који су извели приредбу. Девет мигранткиња је иштрикало одећу за најмлађе кориснике Народне кухиње и због тога нам је нарочито пуно срце – навела је Александра Момчилов. Она је захвалила кикиндској Канцеларији за мигранте на подршци приликом реализације пројекта.

У акцији озелењавања Прихватног центра учествовали су и акцијаши Удружења грађана „Дора”, као и извиђачи Одреда „Прока С Плави”.

Александра Петковић из УГ „Дора” навела је да ово удружење учествује у сличним акцијама последњих десет година.

Сматрамо да би и остала удружења требало активније да учествују у оваквим акцијама. „Дора” негује традицију добровољног омладинског рада и то нас одржава –рекла је Петковићева.