РУСКОСЕЛЦИ ОБЕЛЕЖЕИЛИ ЦРКВЕНУ СЛАВУ, ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ

РУСКО СЕЛО- ПРИМЕР ДОБРОГ СУЖИВОТА

Поводом обележавања црквене славе организован је тродневни културно-уметнички, спортски и гастрономски програм. Мештани имали прилику да се друже, евоцирају успомене и граде нова пријатељства

 

Мештани Руског Села у друштву пријатеља, сарадника и многобројних гостију прославилу су црквену славу, Велику Госпојину. Тродневни програм тим поводом завршен је празничном литургијом, праћеном литијом, а потом и резањем колача у храму Успенија Пресвете Богородице у том селу.

Према речима протонамесника Слободана Дивљакова, храмовну славу Рускоселци су прихватили и као славу самог места.

Овај храм има посебно место у срцима Рускоселаца, јер у току целог дана људи долазе за Велику Госпојину, они који су негде  отишли, враћају се у Руско Село, посећују родбину. Прихватили су ову славу као и своју сопствену, тако да је то нешто што краси Руско Село – рекао је протонамесник Дивљаков.

Прослава црквене славе представља и прилику да челници села анализирају урађено, али и да направе планове за даљи рад. Како је рекао председник Месне заједнице Руско Село Душан Марјановић у току протеклих годину дана уложило се много у инфраструктурне пројекте у Руском Селу.

Оно што  можемо да резимирамо у ових годину дана јесте почетак изградње многих локација за бољу будућност Руског Села и самих мештана. Улаже се доста у децу, културу и то је оно што је и моја идеја и водићу се тиме кроз овај мандат који су ми мештани поверили. Идеја је да улажемо у нашу децу, да им обезбедимо услове, да могу неометано да се развијају – рекао је Марјановић.

Поводом обележавања црквене славе организован је тродневни културно-уметнички, спортски и гастрономски програм у Руском Селу, где су мештани имали прилику да се друже, забаве, евоцирају успомене и граде нова пријатељства.

Честитајући Рускоселцима храмовну славу у име Градске управе члан Градског већа Миодраг Булајић пожелео им је добро здравље, просперитет и успешне резултате у наредном периоду.

Иницијативе, идеје и предлози решења треба да потичу од самих мештана који најбоље познају своје место, а ми смо ту да сублимирамо све идеје, иницијативе и да нађемо најбоље решење за просперитет самог места. Посебно бих истакао да се ова заједница одликује мултинационалношћу и  мултикултуралношћу што даје један посебан печат, а где заједно комшије, пријатељи, уз солидарност и међусобно удружени сигурно могу много да направе за ово место – рекао је Булајић.

Велика Госпојина, један од највећих хришћанских празника, посвећен је вазнесењу пресвете Богородице. Овај празник, када се завршава и двонедељни пост, успомена је на смрт Богородице и дан када се она вазнела на небо. Како је објаснио протнамесник Дивљаков, тај догађај представља хришћанима наду  да ће управо и сами они васкрснути и да се то обећање не тиче само Христа као сина Божијег него свих људи.


Председник МЗ Руско Село Душан Марјановић:

Улаже се доста у децу, културу и то је оно што је и моја идеја и водићу се тиме кроз овај мандат који су ми мештани поверили. Идеја је да улажемо у нашу децу, да им обезбедимо услове, да могу неометано да се развијају