РЕКОНСТРУКЦИЈА ПИЈАЦЕ

У програму Јавног предузећа „Кикинда” ове године планиран је почетак реконструкције пијаце у центру града. Радови су најављени прошле године, али су одложени због нерешених имовинско-правних односа. Како је истакао Никола Војиновић, руководилац Сектора за остале комуналне делатности, већ је доста тога урађено на побољшању хигијенских услова. Пијаца ће бити реконструисана у три фазе: изградња зелене затворене пијаце, затворене тржнице и робне пијаце. Биће уложено 40 милиона динара из градског буџета, а ЈП „Кикинда” за још средстава конкурисаће на покрајинским конкурсима.

Већина корака који претходе реконструкцији пијаце је завршена. Ускоро ће бити расписан тендер за израду пројекта после чега следи за изградњу. Комплетна пијаца се зида. Када се заврши, биће затворена и сви објекти ће бити под једним кровом – објаснио је Војиновић.

Од маја 2015. наплата пијачарине је побољшана, па је приход повећан за 10 одсто.

Склоњени су боксеви и отпад. Рад на пијаци добро функционише, а наплата је солидна. Сарадња са послодавцима је на завидном нивоу и скоро сви редовно извршавају своје обавезе. Најнижа цена за тезгу је 1.800, а највиша око 3.000 динара месечно – рекао је Војиновић.

Пијаца има 293 тезге, а у млечном делу је 17. Под ингеренцијом ове фирме су и пијаце на Микронасељу са 24 и код Медицине рада са 12 тезги. Око 80 одсто продајног простора је издато.