РАСПОДЕЉЕНА СРЕДСТВА ПО КОНКУРСУ „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО“ КИКИНДИ ОД НИС-А 17 МИЛИОНА ДИНАРА

  • Захваљујући подршци Нафтне индустрије Србије изградиће се фоаје у Народном позоришту, обновиће се вртић у Новим Козарцима, радиће се на адаптацији спортских терена у Иђошу, Мокрину, Башаиду и Банатској Тополи

 

И ове године Кикинда је добила 17 милиона динара за реализацију пројеката у оквиру програма „Заједници- заједно“ Нафтне индустрије Србије. Подржано је пет инфраструктурних пројеката, а новац је поред Кикинде намењен и месним заједницама.

Предшколска установа „Драгољуб Удицки“ за радове на инвестиционом одржавању зграде Вртића „Шиља“ у Новим Козарцима, а у циљу обезбеђивања адекватних услова за боравак деце и особља уз крајњи циљ да вртић буде енергетски ефикасан добила је 2.376.013 динара.

За унапређење и модернизацију спортске инфраструктуре у сеоским месним заједницама Башаид – Банатска Топола, уз обезбеђивање опреме за одржавање терена, одобрено је 3.141.719,78 динара. Унапређење спортске инфраструктуре и школског спорта у Иђошу и Сајану, тачније привођење намени терена ФК „Борац“ из Иђоша и опремање школског терена у Сајану подржано је са 2.280.950 динара. Месна заједница Мокрин, за обнову инфраструктуре за спортске и образовне активности младих односно за адаптација спортске хале, набавка справа за теретану и замена дотрајале столарије у ОШ „Васа Стајић“ добила је укупно 4.201.317,22 динара.

Народном позоришту припао је највећи износ од пет милиона динара за доградњу фоајеа Народног позоришта, тачније за затварање постојећег дворишног простора и претварање у фоаје уз све неопходне радове.

У поређењу са претходних осам година, ове је промењен концепт. Више нема финасирања програмских садржаја и манифестација, већ само улагања за капиталне пројекте из области културе, спорта, образовања и науке. Према новим правилима средства су додељена за максимално пет пројеката, а минимална вредност одобреног пројекта није могла да буде мања од 2,25 милиона динара.

НИС је подржао пројекте у 11 локалних самоуправа за шта је издвојено укупно 110,5 милиона динара.