ПРОШЛОГ ВИКЕНДА ЗАВРШЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „КИКИНДСКО ЛЕТО“

  • ЗАДОВОЉНИ И ПУБЛИКА И ОРГАНИЗАТОРИ
  • Интересовање за позоришне представе премашило сва очекивања. Повећан број посетилаца пратио је програме „Кикиндског лета“- истакла Јасмина Миланков

У организацији Града Кикинде, ове године су се на програму манифестације „Кикиндско лето“ нашле разне представе, музички програми, ултурна, забавна и едукативна дешавања. Кикинђани су током шест викенда могли да уживају у богатом програму, од забавно-спортског догађаја „Игре на води“ преко концерта „Гаравог сокака“, ликовне колоније и позоршних представа као што су „Хор бечких дечака“, „Откачене“, „Само да ти кажем колико те волим“, па до концерта локалних бендова „Шок“ и „Девилс“.
Након завршене манифестације и сумирања резултата, према оцени Јасмине Миланков из Одсека за послове развоја града, овогодишње „Кикиндско лето“ било је успешно, а у прилог томе говори повећан број посетилаца.

Јасмина Миланков

Позоришне представе, које иначе традиционално заинтересују највећи број наших суграђана, ове године премашиле су очекивани број публике. Највише суграђана је било на представи „Хор бечких дечака“ и „Црвени шешир“. Наравно, ни остале представе не заостају много, али у сваком случају је то негде и нама показатељ и за следећу годину да су позоришне представе нешто што Кикинђани воле под обавезно да погледају – рекла је Јасмина Миланков.
Поред тога, интератктивни програм за децу, који је представљао новину, најмлађи суграђани су позитивно прихватила, док посетиоци овогодишње диско вечери посвећене дискотеци „Делфин“ већ нестрпљиво чекају наредну годину и поновно оживљавање успомена на период младости. У оквиру „Кикиндског лета“ прилику да се представе својим суграђанима имали су и поједини локлани извођачи, па је тако дувачки оркестар Добровољног ватрогасног друштва својим репертоаром одушевио публику, а чланови КУД-а „Сунчана јесен“ приказали су рад својих секција, док су младе кикиндске групе одржале целовечерњи концерт.

ЛЕПА БРЕНА НА „ДАНИМА ЛУДАЈЕ“

Након што је на овогодишње „Кикиндско лето“ стављена тачка, Јасимна Миланков напомиње да се Град Кикинда спрема за наредну традиционалну кикиндску манифестацију, „Дане лудаје“.
– Припеме су увелико у току и могу да кажем да влада изузетно велико интересовање за концерт Лепе Брене. Суграђани, домаћи, али и гости из Румуније свакодневно зову распитују се за концерт. Нама је драго што смо ове године погодили укус великог броја људи. Надам се да смо успели и за остале музичке програме које имамо – рекла је Јасмина Миланков и додала да се надају и обарању рекорда у тежини и дужини лудаје.
„Дани лудаје“, 33. по реду, биће одржани од 20. до 23. септембра 2018. године.