ПРОГРАМ „ДАНА ЛУДАЈЕ“ ПРИЛАГОЂЕН СВИМ УКУСИМА

  • БОГАТО И РАЗНОВРСНО

saban

Најпознатија локална манифестација, „Дани лудаје”, ове године ће се одржати по 31. пут. Као и увек, термин је други викенд у октобру, а програм од четвртка 6. до недеље 9. октобра, у највећем делу већ је утврђен. Четири дана, према најавама организатора из Канцеларије за туризам, биће испуњена обиљем културних, спортских и забавних садржаја.

Изложбе, концерти, турнири, кулинарска такмичења, карневали…, смењиваће се на Градском тргу, у Библиотеци, Музеју, Галерији „Тера”, Спортском центру „Језеро”, Културном центру и многим другим местима која су одређена за места дешавања.

partibrejkers

Најављен је долазак великог броја гостију из земље и иностранства. Место на тргу у оквиру „Гастрономског шоуа” имаће поново и кувари из Трогира, који ће представити медитеранску кухињу. Поред неколико хиљада редовних и нових гостију из Румуније, у Кикинду ће тих дана доћи и фудбалска екипа рекреативаца из Жомбоља.

Иако су само пропратни део програма, највише пажње јавности као и увек привлаче концерти у оквиру „Дана лудаје”, па се тако целе године спекулише именима познатих извођача што народне, што забавне музике која би се могла наћи пред Кикинђанима. Звезде програма ове године биће Шабан Шаулић, Марија Шерифовић, Јелена Томашевић и групе „Партибрејкерс”, „Неверне бебе” и „Канда, Коџа и Небојша”.

Путем програма „Заједници заједно”, овогодишњу манифестацију подржала је Компанија НИС са четири милиона динара.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *