ПРИЗНАЊЕ РАДИЈУ „АМИ“ ЗА ВРЕДАН ЈУБИЛЕЈ

ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ НА МЕДИЈСКОЈ СЦЕНИ

 

На свечаној додели годишњих награда Града Кикинде заслужним појединцима и колективима, међу лауреатима се нашао и Радио „АМИ“. Једина радио станица у граду награђена је похвалницом, коју је власници овог радија Слађани Батански уручио градоначелник Павле Марков. Радио АМИ је прошле године обележио вредан јубилеј – 20 година постојања и од једне мале локалне радио-станице прерастао у медијску кућу која фреквенцијом покрива цео Севернобанатски округ. Емитује програм информативног, забавног и културно – образовног карактера, а по избору музике постао је препознатљив на овим просторима.

Све је почело 1997. године. Мој отац Јован Сандић волео је музику и била му је жеља да оснује своју радио-станицу. Нажалост, преминуо је 2005. године, а ја сам наставила његов посао. Дала сам му обећање да нећу одустати и зато ми ова награда данас много значи. Прошло је много времена од оснивања радија, није било лако опстати, али је пресудила љубав према овом послу – каже Слађана Батански и подсећа да је једна од ретких жена која води радио-станицу у Србији.

Слађана истиче да је у плану увођење нових емисија и очекује да ускоро крене и дечји програм, али ће све зависити од финансија. Према њеним речима, уложена су велика средства у опрему и по томе Радио АМИ спада у топ пет. Радио станицу води са супругом Јовицом, има три запослена и редовно измирује све финансијске обавезе. Пре годину дана, Радио АМИ је покренуо портал на којем се пуштају све информације из нашег града, а преко интернета се може чути на свим крајевима света.

О похвалници Града Кикинде говори са посебним емоцијама. Ово признање има велики значај и веома је поносна што се нашла међу награђенима.

Пуно ми значи ово признање, посебно што је дошло на двадесетогодишњицу постојања Радија АМИ. Када сам у свом граду призната, даље не треба ићи – рекла је Слађана Батански.


НАГРАДЕ РАБ-А

Радио АМИ је од РАБ-а награђен бронзаним и сребрним „Врапцем” за продукцију, а како истиче Слађана, време је да стигне и златни „Врабац”.