ОВОГОДИШЊА КУПАЛИШНА СЕЗОНА У СЦ „ЈЕЗЕРО“ НАДМАШИЛА СВЕ ДОСАДАШЊЕ

  • РЕКОРДНА ПОСЕТА БАЗЕНИМА

 

У суботу, 9. септембра, званично се затвара овогодишња купалишна сезона на отвореним базенима Спортског центра „Језеро“ у Кикинди и Банатском Великом Селу. Сезона је започела 10. јуна и обухватила је 90 радних дана. У овом периоду, базене је користило чак 86.000 посетилаца. Појединих дана, најчешће за време викенда, дешавало се да на базенима у Кикинди борави више од 2.500 купача.

Задовољство због остварене одличне сезоне изразио је и директор СЦ „Језеро“ Слободан Маринков:

Слободан Маринков

Базени због лошијег времена нису радили само три дана. Не памтим кад нас је време овако послужило. Најважније нам је да су корисници наших услуга задовољни чистоћом воде и свеукупним амбијентом. Редовно смо контролисали бактериолошку и хемијску исправност, и квалитет воде. О безбедности наших гостију су бринули спасилачка и редарска служба, а као и ранијих сезона, на базену је био дежурни лекар. Нагласио бих да није било повреда на базенима. Купачи су се придржавали кућног реда, па је све протекло како се само пожелети може – саопштио је Маринков.

Цене дневних карата остале су непромењене у односу на прошлогодишњу сезону, а оне које су остале неискоришћене, важиће до краја године.

Купалишну сезону на измаку обележило је и необично такмичења „Игре на води-лето код куће“. Овај садржај „Кикиндског лета“ са пажњом је испратило више од 1.500 људи:

Такмичење је трајало три дана, а учествовало је осам екипа из Кикинде и околних села. Тријумфовала је екипа Спортског савеза Кикинде. Досад су „Игре на води“ реализоване у педесетак градова широм Србије, а сви су изгледи да ћемо их и наредног лета организовати – каже Маринков.

Сезона у Банатском Великом Селу завршена је недељу дана раније, јер је због што хитније реконструкције тамошњих базена одлучено да се сезона раније оконча, како би се сви неопходни радови завршили благовремено, пре првих јесењих киша.


И НОЋИ БИЛЕ ЗАНИМЉИВЕ

Занимљиво је овог лета било и током ноћних сати крај отворених базена СЦ „Језеро”. У оквиру „Кикиндског лета“ одржавала су се такмичења „Игре на води“, Кикинђани су били у прилици да виде и чују домаћи бенд „Вања кон триос“, као и да присуствују вечери диско музике у част легендарне дискотеке „Делфин“.

На базенима је и ове године Клуб „Саунд” организовао бројне концерте домаћих и иностраних звезда, којима је присуствовало на хиљаде младих суграђана.