ОСМИ ПУТ ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА ЗАБАВНО-ТАКМИЧАРСКОГ КАРАКТЕРА

  • СЕЉАЧКИ ПАРТИ, А У МОКРИНУ

 

У организацији Месне заједнице Мокрин и Удружења за екологију и рурални развој „Девет грла” протеклог викенда на Вашаришту у овом месту одржан је 8. Сељачки парти. И ове године манифестација је окупила велики број посетилаца и такмичара, чиме је намера организатора у потпуности остварена, рекао је Ненад Чавић један од покретача Сељачког партија.

PARTI 3

Наше место има 17 активних удружења па је идеја била да се сви окупимо барем једном у години, дружимо и размењујемо идеје и искуства. Временом, Сељачки парти превазишао је границе Мокрина, читавог града, па и државе јер имамо и екипе из Румуније које радо долазе да се друже и забаве– објашњава Чавић.

PARTI 2

 

Такмичари се надмећу у дисциплинама које су некад биле популарне у селу попут круњења кукуруза, прављења бунара од чокања, намиривања, ношења џакова жита, бацања цигала старог формата, гурања тракторских гума, трке деце у џаковима. С друге стране ту је и такмичење у кувању рибље чорбе.

За све победнике обезбеђени су пехари, као и награде.

Ове године било је више пријављених екипа у односу на претходне, рекао је Горан Думитров, председник Месне заједнице Мокрин.

На Партију су сви најбољи међу једнакима. Ово је тек осми, а жеља нам је да будемо и оригинални у такмичарским дисциплинама, за које је важно да буду везане за традицију и живот на селу у Банату– навео је Думитров.

Прво место у кувању рибље чорбе освојио је Јанош Кала, друго је припало Душану Лукину, а треће Радомиру Хркаловићу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *