ОСМИ МАРТ НИКАДА СВЕЧАНИЈИ

  • ЖЕНАМА НА ДАР
  • Низом концерата, приредби и других дешавања, у Кикинди је протеклог викенда прослављен празник жена, 8. март. Чини се, никада свечаније и масовније  

 

Прошла недеља обиловала је концертима и културним догађајима, а све у част Дана жена. Тако су ученици ОМШ „Слободан Малбашки“ организовали традиционални осмомартовски концерт који је почео наступом хора. Смењивали су се талентовани ђаци школе тако да су у свечаној сали Народног музеја одјекивали звуци виолине, хармонике, клавира, гитаре, флауте, кларинета и тамбуре.

Ово је била прилика да се доделе признања најбољим ђацима Музичке школе који су учествовали на школском такмичењу.

Припадницама лепшег пола, балерине Балетског забавишта Културног центра приредиле су концерт под називом „Мама на дар“. На сцени Народног позоришта смењивале су се најмлађе балерине и балетани, а њихово извођење публика је наградила аплаузима. Поред малих балерина, у једном моменту на сцени су се појавиле маме балерина .

Прослава 8. марта организована је и у Дому пензионера. Мушки део чланства КУД-а „Сунчана јесен“ извео је програм прошаран романтичним песмама и шлагерима.

Недеља посвећена женама завршена је у суботу концертом групе „Мелизми“ у Народном позоришту. Осим чланица женске певачке групе публика је имала прилику да ужива у вокалном извођењу женске певачке групе „Босиљак“ из Брчког, а једно од највећих изненађења вечери био је заједнички наступ групе „Мелизми“ и хора „Чуперак“. Концерт је имао хумани карактер јер су прикупљана средства за лечење Слађане Стојков из Новог Милошева.


ТОПАЛКО ОДУШЕВЉЕН КИКИНЂАНКАМА

У организацији Града, у петак, 8. марта у Спортском центру „Језеро“, одржан је концерт „Женама с љубављу“. За све који су присуствовали обезбеђен је бесплатан превоз из села и улазак, а окупљени у хали имали су прилику да чују фолк, поп, али и рок хитове у извођењу Милана Топаловића Топалка.

Велико ми је задовољство што сам Дан жена провео са Кикинђанима. Захвалио бих на изузетној организацији свима који воде град, а нарочито градоначелнику Павлу Маркову. Драго ми је када публику дирнем у срце, а 8. март је права прилика за љубавне, али и веселе песме – рекао је Топалко.

Популарни певач напомиње да воли да се дружи са публиком.

Моје песме слушају подједнако и мушкарци и жене и то они у средњим, најбољим, годинама. Кикинђани су се показали као добра публика. Одлично знају и старе, али и нове хитове – закључио је Милан Топаловић.


ЦВЕТ ЗА СВАКУ ДАМУ

Делећи руже и чоколадице на градском тргу, мушки чланови Градског одбора Српске напредне странке честитали су Осми март Кикинђанкама. Њихова жеља била је да подсете суграђанке да су жене стуб породице и друштвеног живота, те да настоје да их подрже у њиховим идејама, рекла је Александра Фелбаб из Уније жена СНС.

За разлику од неких странка који позивају на насиље, силовање и линч, код нас жене заузимају веома важне позиције у друштвеном животу и оне доносе веома важне одлуке. Почевши од заменице градоначелника, затим председнице Скупштине и народних посланица. За нас је 8. март сваког дана, када жене јавно исказују своје идеје и мишљења – рекла је Александра Фелбаб додајући да ова странка има 1760 жена, што је половина укупног броја чланства.

Акцији поделе цвећа суграђанкама поводом Међународног дана жена прикључили су се и чланови Градског одбора Покрета социјалиста. Црвеним каранфилом женама су честитали празник, присећајући се важности обележавања овог датума.


ПРАЗНИК ЖЕНА СВИХ ГЕНЕРАЦИЈА

Волонтери Канцеларије за младе Града Кикинде, такође, су обележили Међународни дан жена поделом ружа младим девојкама. Како је рекао координатор Канцеларије Далибор Оличков, одржаном акцијом честитали су девојкама празник, уз поруку да им се испуне све жеље, али и подсећање да се за права жена бори сваког дана. У Канцеларији за младе тренутно волонтира 31 девојка и четири мушкарца.