ОПШТОЈ БОЛНИЦИ И ДОМУ ЗДРАВЉА У КИКИНДИ УРУЧЕНА ВЕЛИКА ПОМОЋ

  • ШЕИЦИ ДОНИРАЛИ КИКИНДСКО ЗДРАВСТВО
  • Абдул Рахма Алшамси истакао да Србија и Уједињени Арапски Емирати имају пријатељске односе који се продубљују и оваквим акцијама

 

Општа болница и Дом здравља добили су значајну помоћ. Амбасада Уједињених Арапских Емирата обезбедила је преко Фондације Калифе Бин Заједа Алнахјана сто комада душека и сто комплета постељине за Болницу, а Дом здравља у Кикинди добио је дефибрилатор.

Уручењу донације присуствовао је Абдул Рахма Алшамси, први секретар Амбасаде Уједињених Арапских Емирата у Београду. Он је истакао да Србија и Уједињени Арапски Емирати имају пријатељске односе који се продубљују и оваквим акцијама.

Иницијатива за донирање потекла је од посланиче групе пријатељства са Уједињеним Арапским Емиратима чија је председница Јелена Жарић Ковачевић.

Србија је ушла у донаторски програм Уједињених Арапских Емирата. Свима нам је важно да помогнемо локалне средине где је помоћ потребна – рекла је народна посланица.

Да неопходна помоћ стигне у Кикинду, заложила се Кикинђанка народна посланица Александра Мајкић, чланица посланичке групе пријатељства.

Чланови групе пријатељства, нас петоро, који нисмо из Београда, дали смо предлог како се може помоћи што већем броју грађана у срединама из којих долазимо. Здравствена заштита грађана свима нам је приоритет, а наш предлог подржали су и донатори – објаснила је Александра Мајкић.

Да је свака помоћ добродошла, потврдили су помоћник директора Опште болнице др Јован Јаконић и директорица Дома здравља др Биљана Марковић. Др Јаконић је рекао да су постељина и душеци потрошна роба која увек треба и да ће бити опремљена три одељења: интерно, хирургија и неурологија. Др Биљана Марковић напоменула је да је Дому здравља потребно девет дефибрилатора за сеоске амбуланте и да се нада да ће се изнаћи средства за још осам медицинских апарата.