ОБЕЛЕЖЕНО 46 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА КУД „СУНЧАНА ЈЕСЕН“ КОЈЕ ОКУПЉА НАЈСТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ

  • ПЕНЗИОНЕРСКЕ ГАСТРОНОМСКЕ ЂАКОНИЈЕ

 

У друштву пријатеља, познаника и многобројних гостију, чланови Културно-уметничког друштва „Сунчана јесен“ обележили су 46 година постојања организовањем манифестације 2. „Пензионерске гастрономске ђаконије“. Присутни на овој кулинарској свечаности могли су да пробају гулаш од свињског и јунећег меса, печене папке, кисели купус и још многе друге кулинарске специјалитете. Овај догађај био је прилика да најстарији суграђани дружећи се проведу леп дан, размене искуства и знања.

Председница КУД-а „Сунчана јесен“ Јела Величков истакала је да њихово друштво није прекидало с активностима од оснивања.

Окосница рада су хор и фолклор, са тим се почело, али сваке године се додаје нека нова секција, она за коју су чланови удружења заинтересовани и фино функционишемо. Дружимо се пет дана у недељи и наше удружење има 80 чланова, од којих су четири почасна – рекла је Величков.

Члан Градског већа Миодраг Булајић рекао је да Град има обавезу, али и велико здовољство да подржи сва удружења која у континуитету функционишу толико дуго.

Број година говори о томе да та удружења пре свега имају планиране активности, сваки корак код њих је познат и они из тог разлога трају дуго. Кад томе додамо љубав, енергију, ентузијазам, сигурно да то све обједињено чини велики успех овог удружења – рекао је Булајић.

Поред хора и фолклора, при КУД-у „Сунчана јесен“ раде вокално-инструментална секција, мушка група певача, солисти и инструменталисти, литерарно-драмска и спортска секција. Чланови Друштва углавном су активни у скоро свим секцијама.