НАСТАВЉЕНА ЛЕПА ТРАДИЦИЈА ГРАДСКЕ УПРАВЕ И „БЕБИ КЛУБА”

  • ПОДЕЉЕНИ БЕБИ-ПАКЕТИ

 

Једна од најлепших традиција коју је установила актуелна градска власт, сигурно је подела беби-пакета, која се организује неколико пута у току године. Идеју је иницирао кикиндски „Беби клуб”, а акција се уз свесрдну помоћ локалне самоуправе спроводи три године уназад. Помоћ је скромна, у виду неколико основних потрепштина за негу новорођенчета и, однедавно, уз столицу-хранилицу за бебе. Родитеље је на јучерашњој пригоди у Градској кући поздравио градоначелник Павле Марков.

Ово је једна од мојих најдражих обавеза у току године. Идеја наше акције је у томе да се помогне родитељима. Помоћ је симболична и сигурно неће моћи да реши све проблеме, али јесте начин да покажемо шта нам представља приоритет – рекао је Павле Марков, пожелевши свим родитељима и њиховој деци пуно здравља и среће. Марков jе захвалио свима који су досад помогли уз позив и другим, новим донаторима да се прикључе овој лепој акцији.

Новина у пакету- столица за бебе

Јуче је подељено 120 пакета родитељима беба рођених у последња четири месеца. Основни пакет садржи пашкир, пелене, паковање марамица, радосницу. Често се у садржај поклона уводе и новине, тако је уз пакет однедавно започела и подела столица за бебе, на велику радост родитеља.

Отац Нино Жувела каже да је лепо да град размишља на овај начин и спроводи акције у циљу поспешивања наталитета. На доделу је дошао са својим другим дететом, ћеркицом Ханом.

Нино Жувела

Задовољан сам када град нешто даје малим бебама. Захвалан сам на поклону и лепој столици коју ћемо радо користити.

Брачни пар Јелена и Славко Пилиповић додели пакета присуствовали су са својим трећим дететом.

Јелена и Славко Пилиповић

Пријатно смо изненађени. Долазили смо и раније, али сада је ту и столица која пре није била део поклона– рекао је тата Славко.

Породица Кошничар богатија је ове године за другу ћерку- Николину.

Као прво, ово је заиста леп гест Градске управе да на овакав начин показује интересовање за најмађе суграђане. Мали знак пажње који нама сигурно пуно значи. Битна је добра воља да се ствари мењају на боље– рекао је тата Драган.