НАЈАВЉЕН НИКАД БОГАТИЈИ ПРОГРАМ НАЈВЕЋЕ ГРАДСКЕ ТУРИСТИЧКЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

ДАНИ ЛУДАЈЕ ОД 9. ДО 12. СЕПТЕМБРА

 

Дани лудаје, 36. по реду, биће одржани од 9. до 12. септембра, а организатори манифестације, Град Kикинда и Туристичка организација, најавили су богат програм посвећен лепотици банатских њива, који ће бити употпуњен вечерњим концертима. Ове године посетиоци ће моћи да уживају уз песме најпознатијих имена српске сцене. Kонцертом Јадранке Јовановић и окрестра и хора „Атендите“ биће отворени „Дани лудајe“ у четвртак, 9. септембра. Наредног дана, у петак наступиће рок групе „Kербер“ и „Рибља чорба“, док ће у суботу на градском тргу певати Светлана Цеца Ражнатовић. Програм овогодишњих Дана лудајe биће затворен у недељу, 12. септембра концертом Звонка Богдана. Представљајући програм, градоначелник Kикинде Никола Лукач објаснио је да је раније одржавање овогодишњих Дана лудаја условљено епидемиолошком ситуацијом, која се тренутно оцењује као стабилна. Он је изразио наду да ће се таква ситуација и задржати, те да ће се манифестација по којој се Кикинда препознаје несметано одвијати.

Очекујемо госте из свих братских градова, локалних самоуправа и региона. Надам се да ће и у нама блиској Румунији епидемиолошка ситуација бити добра и да ће моћи да нам дођу гости и оданде. Надамо се да ћемо направити лепе Дане лудаје и да ћемо наставити праксу добре организације, одржавање програма на још вишем нивоу. Жеља нам је да се тих дана у Kикинди окупимо сви, да нам дођу драги пријатељи, гости, рођаци и да на најбољи начин прославимо централну манифестацију нашег града – Дане лудаје – рекао је Лукач.

Говорећи о четвородневном програму, в.д. директора Туристичке огранизације Јасмина Миланков подсетила је да је четвртак традиционално посевећен деци, игри и представљању њихових ликовних и литерарних радова. У петак ће бити карневал предшколаца, ком ће се ове године придружити градски оркестар и мажореткиње из Херцег Новог. Током дана викенда на градском тргу биће организовани „Банатски фруштук”, „Гостинска соба”, промоција карвинга, представљање партнерских и братских градова као и неизоставно мерење најдужег и најтежег плода лудаје.

Најавили су нам се и узгајивачи из Мађарске и ако епидемиолошка ситуација дозволи прелазак границе, постоји шанса да три најтеже мађарске бундеве буду ове године представљене код нас – рекла је Јасмина Миланков.

Програм „Дана лудаје“ употпуниће и Мини сајам предузетника, Европски кутак, бројна спортска такмичења, изложбе, гастрономски догађаји.

 

ШАНСА ЗА РЕКОРДЕ

Јасмина Миланков најавила је да узгајивачи лудаја знају за промену датума одржавања манифестације.

Постоји шанса да не оборимо рекорд ове године с обзиром на то да смо ове године морали да померамо датум, али се надам да ће бити и тешких и дугачких лудаја.