НА ТЕРЕНИМА СЦ „ЈЕЗЕРО“ ОДРЖАНА 30. НАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА ПАСА „ЦАЦ КИКИНДА 2018“

  • ОДЛИЧНЕ ОЦЕНЕ И УЧЕСНИЦИМА И ОРГАНИЗАТОРИМА
  • У такмичењу учествовало 220 паса из више од 70 раса. Поред паса и кинолога из свих крајева Србије, на изложби у Кикинди присутни и власници са љубимцима из околних земаља

 

На отвореном простору Спортског центра „Језеро“ протеклог викенда одржана је 30. јубиларна Национална изложба паса свих раса „ЦАЦ Кикинда 2018“. Учествовало је више од 220 такмичара, мање него претходних година због празника, али је ипак велики број посетилаца могао да погледа више од 70 различитих раса:

Био је присутан заиста велики број такмичара који су се надметали у категорији девет са псима за пратњу и разоноду, у коју спадају ситни пси, па све до оних са великим псима као што су доге или мастифи. На изложби је оцењивана лепота паса у неколико категорија. Оцењени су пси из свих десет група Међународног кинолошког савеза – подсетио је Милан Белић, председник Кинолошког друштва Кикинда.

 

За најлепшег пса изабран је Бади Становљански, расе бернски пастирски пас, Јована Јурмовића из Београда. Друго место припало је малом енглеском хрту Еуш Бодо из Мађарске, док је трећепласирана била акита, Титине Папалагис из Румуније.

Кинолошко друштво у Кикинди похвалио је и делегат на изложби, Славољуб Андрић, из Кинолошког савеза Србије:

Организација је протекла без проблема, рингови су били пространи, судије су међународног ранга, а посебно ми је драго што се пријавио велики број такмичара са 70 различитих раса паса. Суђење је протекло фер и коректно, врло објективно, тако да су оцене за манифестацију највеће – рекао је Андрић.

Успешним организовањем 30. јубиларне Националне изложбе паса у Кикинди, потврђено је да наш град негује лепу традицију према псима, а традиционално велики број посетилаца, као и такмичара ту чињеницу и потврђује. Поред паса и кинолога из свих крајева Србије, на изложби у Кикинди присуствовали су и власници са љубимцима из околних земаља. Најзаступљенији на овогодишњој изложби били су немачки овчари и пси расе стафорд.