НА ПРОПУТОВАЊУ ЕВРОПОМ НЕМЦИ КАМПОВАЛИ У КИКИНДИ

  • Двадесеттрогодишњи студенти психологије из Немачке Рајан Гулих и Мирјам Брандл,  два дана су у провели у Кикинди, кампујући на Плавој бањи. Европу ће овог лета обићи бициклом, сазнајемо од Рајана.

 

nemci kamperi
Рајан Гулих и Мирјам Брандл

Путујемо недељу дана, а требаће нам још два месеца до крајњег одредишта Црног мора. Путујемо бициклима током дана, а ноћу кампујемо у градовима и местима у којима се затекнемо.Остајемо два, три дана након чега настављамо даље- каже Рајан Гулих.

Рајан и Мирјам иако нису намеравали да се задржавају  у нашем граду, чули су од породице коју су срели успут колико је град леп и за Плаву бању, те нису зажалили због своје одлуке да остану. Мирјам први пут обилази Европу бициклом.

Тешко је и напорно, али ми се веома свиђа. Упознала сам велик број људи, а видела сам и многе земље Европе онакве какве заиста јесу. Кикинда је леп град, а купалиште је одлично, имате лепо језеро на којем може да се плива, а вода није јако хладна. Људи које смо срели овде су пријатељски настројени – додаје  Мирјам Брандл.

Рајан већ девет година бициклом обилази Европу током лета и увек бира друго крајње одредиште и други пут којим ће проћи.

Волим да путујем овако јер прелазим велике раздаљине, али успут упознајем велик број људи,сазнајем пуно тога о локалном наслеђу и култури. Овакво путовање не изискује пуно новца који је неопходан само за храну, јер спавамо у шатору на местима где је могуће камповати, тако да новац не тршимо на плаћање преноћишта – објашњава Рајан.

Следећа дестинација ових студената је Румунија, а током пута пратиће ток Дунава. Крајње одредиште двоје Немаца је Црно море. У септембру ће двоје младих покренути свој блог бацкбикерс.цом на којем ће описати своје путовање, а део лепих успомена заузеће и наш град.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *