НА ГРАДСКОМ СТАДИОНУ НАЈАВЉУЈУ УСПЕШНИЈЕ ПРОЛЕЋЕ

  • ПРИОРИТЕТ СТАБИЛИЗАЦИЈА КЛУБА
  • Доласком Драгана Фелбаба на чело Кикинде 1909 покренуте позитивне промене. Опстанак у лиги као могућа мисија

 

Фудбалери Кикинде 1909 у суботу започињу припреме за пролећни део првенства. Тренер Александар Кресоја заказао је за 14 сати прозивку на Градском стадиону, а том приликом ће се играчима и стручном штабу обратити нови председник клуба Драган Фелбаб, који је ову функцију преузео почетком године од Луке Радујка. Кикинђани су јесењи део првенства у Војвођанској лиги – исток завршили на предпоследњем месту са свега 13 бодова и у пролећном делу их очекује неизвесна борба за опстанак. Најстарији фудбалски клуб на овим просторима до само пре месец дана био је пред колапсом, већина играча најављивала је одлазак, али су се у последњем тренутку укључиле градске структуре инициравши нова кадровска решења. Доласком Драгана Фелбаба покренуте су позитивне промене и сада се на Градском стадиону назиру бољи дани.

Александар Кресоја

Ситуација у клубу током јесењег дела није била нимало ружичаста и то се одразило на резултате. Нисмо задовољни пласманом и знамо шта нас очекује у наставку такмичења, али све оно што се дешавало у протекле три недеље улива оптимизам. Драган Фелбаб је преузео председничку функцију и већ у старту започео са решавањем горућих питања. Предстоји нам стабилизација клуба на свим нивоима и формирање екипе која ће имати потребан квалитет да избори опстанак. Наша је жеља да задржимо комплетан играчки кадар из прошле године, иако су неки првотимци већ прешли у друге клубове. Отишли су Марко Спахић и Андреј Красин, али још нису потписали приступнице и ми ћемо покушати да их вратимо у своје редове – каже Александар Кресоја, тренер Кикинђана.

Дејан Ивановић

Кресоја наводи да су у току преговори са Небојшом Ђукићем, који брани боје Будућности из Српске Црње и Дејаном Ивановићем, доскорашњим нападачем Вршца. Ивановић је тренутно на проби у једном румунском друголигашу и од овог трансфера ће зависити даљи ток преговора. На Градски стадион је поново стигао Дејан Рељић, из новомилошевачке Војводине се вратио Арсенов, а из бочарског Јединства Стојисављевић. У редове Кикинђана дошао је и Владимир Китановић, који ће убудуће бити ангажован и за рад са кадетском селекцијом. Кресоја истиче да ће у наставку такмичења екипи бити неопходан још један шпиц, бочни играч и штопер.

У суботу стартујемо са припремама и већ смо заказали пет контролних утакмица са клубовима из окружења. Прву проверу имаћемо 2. фебруара и то ће бити меч са Слободом или новобечејским Јединством. Уговорени су дуели са Козаром, Сентом и Црвеном звездом из Војвода Степе, а после дужег времена и пријатељски меч са кикиндским ЖАК-ом. Жеља нам је да односи са комшијама заиста буду пријатељски, јер се последњих година непотребно подигла тензија – констатује Кресоја.