МИНА ОВУКА ПРОГЛАШЕНА ЗА НАЈЛЕПШУ ДЕВОЈКУ НА ТАКМИЧЕЊУ „МИС АДРИА 2017“

  • КИКИНЂАНКА ПОНЕЛА КРУНУ
  • У конкуренцији 651 девојке из седам земаља, Мина Овука из Кикинде изабрана за „Мис Адриа 2017“. Титула јој ласка и обавезује, али и отвара многа нова врата

 

За круну „Мис Адриа 2017“, борило се 651 пријављених девојака из Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Италије, Хрватске, Словеније и Србије кроз три круга такмичења. Процедура такмичења подразумевала је да у првом кругу, свака од учесница избори прво место у свом граду, да би након тога за пролаз у финале морала да се нађе међу прве три у својој држави. Поред тога, девојкама је за пласман у финале било потребно да имају и довољан број гласова, што није пошло за руком такмичаркама из Албаније и Словеније, па се тако представнице ових држава нису нашле међу првих 15 финлисткиња.

Мина Овука (19) из Кикинде, односно Банатског Великог Села, у првом кругу нашла се на првом месту захваљујући освојеног 61 гласа. Након тога, квалификације за Србију завршава опет на првом месту са 580 освојених гласова. У финалном гласању које је трајало пет дана ( до 25. до 30. октобра), Мина је освојила титулу „Мис Адриа 2017“ уз подршку 730 гласача који су сматрали да „Адриа круна“ треба да припадне баш њој. Поред Србије, из које је стигло највише гласова, за Мину су гласали и из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Француске, Холандије, Немачке, Македоније, Румуније, Швајцарске и Шведске.

Према правилима „Мис Адриа“, коначну одлуку о победници на свим нивоима такмичења донели су искључиво гласачи који гласају путем СМС порука користећи онлајн систем на њиховој интернет страници,  по принципу један број- један глас. Како су навели организатори, овај систем омогућује да се добијемо не само најлепша (коју би евентуални жири одабрао) већ и највољенија особа, која с правом онда може назвати „Адриа краљицом“.

О томе како је доживела такмичење и коначну победу, Мина каже:

Мина Овука

Пресрећна сам. Желела бих још једном да се захвалим свим људима који су ме подржали и за мене гласали. Нисам још увек свесна колики је ово успех за мене. То ћу вероватно сазнати тек након неког времена, када се све мало стиша…

Према плану рада Мисс Адриа организације, Мину сада очекује израда промо спота и интервјуа у коме ће представити себе и свој град а тај материјал ће „Мис Адриа“ користити током целе 2018. године у својим кампањама у свим државама у којим буде реализовао квалификације. Сигурни смо да ће снажна кампања популарисати, не само Мину већ да ће своју и лепоте Кикинде на најбољи могући начин представити целом региону.

У последње две године, за круну „Мис Адриа“ такмичило се чак 1653 девојака, а у гласању је директно учествовало 33582 људи.