МЕХАНИЗАЦИЈА „ГРАДИТЕЉА“ СПРЕМНА ДА ОБЕЗБЕДИ ПРОХОДНЕ ПУТЕВЕ У СНЕЖНИМ ДАНИМА

  • ОБАВЉЕНА СМОТРА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ

 

На основу Закона о путевима, режим зимског одржавања саобраћајница примењује се од 15. новембра. Тим поводом фирме „Градитељ НС“ и „Градитељ Kикинда“, које су на тендеру одабране за обављање тог посла, организовале су Смотру зимске службе. Kако је објаснио Зоран Бјелан из фирме „Градитељ НС“, припремили су све што је и оперативним планом предвиђено, а механизација којом располажу подразумева камионе, грејдер, утоваривач, комбинирка и друго.

Kада падне снег, налоге добијамо од Штаба зимске службе и поступамо на основу тога. Апеловао бих на возаче да када падне већа количина снега прилагоде вожњу условима на путу – рекао је Бјелан.

На лагеру тренутно има 60 тона соли, а издат је налог за набавку додатних сто тона. Према речима команданта Штаба зимске службе Миливоја Лињачког, та количина је на основу процене и досадашњег искуства довољна за предстојеће интервенције.

Очекујем да ова зима, као и претходна прође без већих проблема. Одређено искуство је иза нас, већ седам година радимо у овом саставу. Ове године појачаћемо рад на путевима трећег приоритета уколико буде већег снега. То ће се највише одразати у сеоским месним заједницима – рекао је Лињачки. Он је још додао да је спремно и две тоне соли која не нагриза бетон, а посипа се по тргу и тротоарима испред јавних институција, с тим да се очекује набавка додатне количине.

Зимска служба водиће рачуна о 90 километара пута првог приоритета и 40 километара другог приоритета на подручју града Kикинде.