КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ПО 17. ПУТ ПРИРЕДИО ДЕЧЈУ МАНИФЕСТАЦИЈУ „ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ”

  • ЗАБАВА ЗА 250 ОСНОВАЦА

Pozdrav prolecu 3

У организацији Културног центра Кикинда, протекле недеље одржана је 17. манифестација „Поздрав полећу”. Долазак лепог времена најавило је више од 250 деце, ученика нижих разреда основних школа у граду и селима. Уз већ традиоционално шарање бетона кредама у боји и трку беба, ове године, ђаци су се забављали и у играма без граница и маскенбалу. Присутним посетиоцима представу „Школа без бола” одржао је популарни забављач Предраг Вуковић Пеђолино, а чланови Стрип радионице „Епика” приредили су изложбу цртежа на тему „Животиње – најлепши део природе”. Присутне у дворишту Културног центра Кикинда поздравила је директорка ове установе Данијела Мандић:

Велико је задовољство видети оволико деце на једном месту, како се забављају. Хвала Дамиру из Канцеларије за младе, Граду Кикинди и мојим сарадницима Тањи и Радовану без којих читава манифестација не би изледала онако како данас изгледа – рекла је Мандићева.

Pozdrav prolecu 8

У оквиру фестивала додељена су и признања за најкреативнијије маске, а групна награда припала је ученицима школа „Ђура Јакшић” и „Васа Стајић” у Мокрину. Најбржа беба ове године била је Викторија Васић. Манифестацију су својим програмима подржали и волонтери Канцеларије за младе, Одред извиђача „Прока Средојев”, као и корисници Центра за пружање услуга социјалне заштите.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *