КРАЈИШНИЦИ МЕРИЛИ СНАГУ И СНАЛАЖЉИВОСТ

„Крајишки вишебој“ у Банатском Великом Селу одржан је 11. пут. Манифестацију која негује обичаје и традицију српског народа пореклом из из Крајине отворио је градоначелник Никола Лукач.

Очување традиције, културе и обичаја важно је за сваку средину. Сви ми имали смо прилику да видимо вештине учесника вишебоја, витешких вештина нас Крајишника. И овога пута манифестација има подршку Градске управе, а ми ћемо се потрудити да свим мештанима наших села омогућимо што боље услове за живот кроз улагања у инфраструктуру. У сарадњи са представницима месних заједница одредићемо приоритете који ће донети бољитак – истакао је Лукач.

Добар одзив публике пратио је и овогодишњи вишебој, манифестације су се сви ужелели, посебно имајући у виду да је прошле године „Крајишки вишебој” изостао због епидемиолошке ситуације, рекао је Борислав Стојисављевић, председник Управног одбора Удружења „Крајишки вишебој”.

Учествовало је шест екипа, што је мање него ранијих година, а такмичили су се чланови Завичајног удружења Републике Српске из Суботице, Џими комерц” из Пригревице, Новокозарчани” из Нових Козараца, као и три екипе из Банатског Великог Села– додао је Стојисављевић.

Такмичари су се надметали у десет дисциплина, укључујући трку у џаку за децу и одрасле, скоку удаљ, скоку увис, пењању уз стожину, ходању по брвну, надвлачењу конопа, обарању руку, бацању камена с рамена, превлачењу кличка.

Уручене су плакете заслужним појединцима, удружењима грађана за допринос развоју села, као и најбољим спортистима, члановима репрезентација: рукометашима Луки Панићу, Марији и Јелени Агбаби, Милану Панићу и Невени Бјелић, џудисти Душану Кежићу, фудбалеру Луки Шеву и каратисткињама Нини Стојнић и Уни Калањ.

По завршетку такмичења, одржано је Крајишко вече на ком су наступиле певачке групе из Новог Сада- Браћа Росић и Крајишки бећари.