КАРАВАН „ДУНАВ ОСИГУРАЊА СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ“ НА ТЕРЕНИМА СЦ „ЈЕЗЕРО“

  • У ДУХУ ФЕР-ПЛЕЈА
  • Паљењу олимпијске ватре у Кикинди присуствовало око 5.000 ученика основних и средњих школа

 

„Дунав осигурање Спортске игре младих“ четврту годину заредом донеле су караван радости и пријатељства у Кикинду. Том приликом, нa теренима Спортског центра „Језеро“ око пет хиљада деце из Севернобанатског округа такмичило се у десет игара. Ученик седмог разреда ОШ „Свети Сава“ Михајло Рац и ранијих година учествовао је на овом спортском такмичењу.

Ово искуство ми много значи. Занимљиво је и дружимо се међусобно. Такмичим се у рукомету и до сада сам стекао пуно нових другара – рекао је он.

Председница СИМ Србија Ивана Јовановић поздравила је присутне на свечаном отварању и том приликом истакла да је уверена да ће се деца такмичити фер, те да ће победити другарство. Како је рекла, поносни су на сарадњу са представницима Градске управе града Кикинде приликом организације овог догађаја, али да су најпоноснији на младе.

Поносни смо на децу Кикинде, Србије и региона. Сигурни смо да ће научити доста тога, уколико нису до сада. Поента учешћа у играма је да победи другарство, све остале победе су мање битне – рекла је Ивана Јовановић.

СИМ су настале у Хрватској, да би се покрет касније проширио на Босну и Херцеговину, а последњих шест годинa организују се широм Србије. Спортске игре младих у Кикинди присутне се већ четири године, подсетила је Босиљка Срдић, заменица градоначелника Града Кикинде.

Кикнда је већ препозната и шире као град младости, спорта, а поготово да је наш град увек подржавао омладнски спорт, учење, фер-плеј, толеранцију, праве животне вредности и на то можемо сви бити поносни. Ово је четврти пут да се Кикинда налази у ланцу каравана радости Спортских игара младих – рекла је заменица градоначелника.

Најуспешније такмичаре очекује националне такмичење јула у Београду, а након тога и регионално финале у Сплиту.